Főoldal Sorozatok Júniusban érkezik a Transformers: FöldSzikra második évada
Sorozatok

Júniusban érkezik a Transformers: FöldSzikra második évada

Starscreamé lesz a főszerep a Transformers: FöldSzikra legújabb etapjában!

284
Transformers: EarthSpark

A Transformers világának legújabb animációs sorozata, a Transformers: FöldSzikra (Transformers: EarthSpark) még 2022 novemberében debütált a Paramount+ felületén, itthon pedig a Nickelodeon gyerekcsatornáira érkeztek folyamatosan a részek. Az első évad végül tavaly júliusban ért véget, de már előtte zöld utat kapott a második etap, melyhez ma megérkezett az első kedvcsináló is. A képsorok alapján ezúttal kicsit visszatérünk a gyökerekhez, s a hangsúly a régi jól bevált receptre helyeződik, vagyis újfent Álca-Autobot ellentétet kapunk.

Transformers: EarthSpark
Forrás: Paramount

A Transformers: FöldSzikra több szempontból is újított a Transformers-sorozatok megszokott koncepcióin. Története behozta a terraiakat, egy új fajt, melynek tagjai már olyan kibertroniak akik a Földön születtek. Ők állnak a széria középpontjában egy olyan világban, ahol Optimusz és Megatron békét kötöttek, s közösen munkálkodnak a két faj jövőjén. Segítségükre van ebben a Szellem nevű titkos katonai szervezet, akikben azonban egyik vezető sem bízik maradéktalanul, így a terraiakat Űrdongó és a Malto család gondjaira bízzák. A gyerekeknek testvéreik, Robby és Mo segítségével meg kell ismerniük az emberi világot, miközben kibertroni mentoraik egy távoli bolygóról, s egy mindent megrontó háborúról mesélnek. Az első évad főellenségei pedig háború híján maguk az emberek voltak, élükön a katonai tudósból lett kiborggal, Mandroiddal. Most azonban egy évvel az ő eltűnése után, Üstökös (Starscream) csatasorba állítja az Álcák seregét, s az önként távozó Megatron után magához ragadja a hatalmat. Célja megszerezni a Parázskövet, Quintus fővezér életadó ereklyéjét.

A hivatalos szinopszis szerint az új évadban „az Álcák elleni verseny egyre fokozódik, miközben a frakciók a széttört Parázskő darabkái után kutatnak. Robby megismerkedik egy fontos új szereplővel, míg Mo Witwickyben egy régóta lappangó titokra bukkan, amely hatással lesz a terraiakra és szövetségeseikre is. Miközben a terraiak új képességekre tesznek szert, hogy jobban megvédhessék szeretteiket, a Malto család és az Autobotok új kihívásokkal néznek szembe, s bizonyítják elkötelezettségüket, hogy megvédjék mindazt, amit a legfontosabb nekik.”

A második évadra minden színész visszatér, így Optimuszt továbbra is Alan Tudyk, Megatront Rory McGann, Űrdongót Danny Pudi, Üstököst pedig Steve Blum szólaltatja majd meg. A széria gyermekközpontú és nekik is szól, de közben meglepően nyíltan mesél olyan témákról mint a bűntudat, a magány vagy a poszttraumatikus stressz. Ezek mellett rengeteg kikacsintás, remek zenei aláfestés, érdekes animáció, illetve egészen kreatív harci koreográfia várja a nézőket, melyek egyelőre úgy tűnik a második évadot is jellemezni fogják. S Optimuszék ugyan nem főszereplők, ám így is rajtuk áll mindkét világ jövője. Harcosokként már bizonyítottak, de most tanárként is helyt kell állniuk: vajon a gyerekek végül megismétlik a hibáikat? 

A Transformers: FöldSzikra második évadának első etapja június 7-én, tíz résszel debütál a Paramount+ felületén, a magyar verzióra valószínűleg megint olyan körülbelül másfél hónapot kell majd várni.

Transformers: EarthSpark
Forrás: Transformers: EarthSpark
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Transformers: A fenevadak kora
BREAKINGFilmek

A régóta várt Transformers és G.I. Joe crossover végre elkészül

A G.I. Joe szuperkatonái és Transformerek összefognak a filmvásznon.

Transformers: A fenevadak kora
Filmek

A Transformers producere azt ígéri, jönni fog a G.I. Joe crossover

Úgy tűnik, továbbra is komolyan gondolják az Autobotok és az elit katonák...

Transformers: A fenevadak kora
Filmek

Mire számíthatunk 2024-ben Transformers-téren?

Optimusz és Megatron lassan negyven éve vívják végtelen csatájukat a televíziók és...