Főoldal Filmek Jövőre forog a Hegylakó újragondolása Henry Cavill főszereplésével
Filmek

Jövőre forog a Hegylakó újragondolása Henry Cavill főszereplésével

Soha nem látott kardforgatást várhatunk Cavilltól.

418
Vaják
Forrás: Netflix

Rég volt már, hogy utoljára hallhattunk a Hegylakó rebootról, melyet először 2008-ban szellőztettek meg, majd 2021-ben végre megtalálta a főszereplőjét Henry Cavill személyében, tavaly pedig a Lionsgate hivatalosan is berendelte. Az újragondolást a John Wick-filmek rendezője, Chad Stahelski vezényli majd, aki most megerősítette a Collidernek, hogy jövő év elején már tényleg megkezdődik a munka. „Januárban kezdünk majd forgatni Skóciában, oda tartok majd innen. Hétfőn már ott leszek, tartunk még egy utolsó terepszemlét.”

Stahelski az akciószekvenciáiról vált híressé (egyébként kaszkadőr), mondhatni a védjegyeivé váltak, így természetesen most is újítani szeretne és nagy hangsúlyt fektetne ezekre, csupán kardokra cseréli a lőfegyvereket. „Ez is egy újabb lehetőség, hogy olyan terepen dolgozzak, amit szeretek” – magyarázta a rendező. „Szeretem a mondanivalóját, szeretem az időtlen történeteket és a halhatatlanság mítoszát. Szerintem ez egy jó lehetőség lesz, hogy egy nagyszerűt alkossunk, valamit, ami összemossa a sci-fit a múlttal...A legfőbb kérdés, hogy hogyan tudnánk mindezt összehozni, ezt a bizonyos újat. Ez nem A herceg menyasszonya, ez nem a Tigris és sárkány vagy a Kapitány és katona, nem a Zorro. Mit tud mutatni még a kardvívás, amitől az emberek izgatottak lehetnek? Ez tart ébren éjszakánként.

A szereppel és Cavill szerződésével kapcsolatban azonban most sem árultak el többet, így még abban sem lehetünk biztosak, hogy Conor MacLeod karakterét vagy esetleg egy másik, az előző filmekből vagy sorozatokból ismert szereplőt fog életre kelteni. Persze azt sem zárhatjuk ki, hogy egy vadonatúj karakter szerepében látjuk viszont. Korábban dolgozott a projekten Ryan Reynolds és Justin Lin rendező is, de az évek során mindketten távoztak. Végül Stahelski vette át a stafétabotot 2016-ban, de főszereplő nélkül és egyéb elfoglaltságai miatt mindig csak tolódott a megvalósítás, majd jött a John Wick negyedik felvonása, ami újfent elterelte Stahelskit a bérgyilkosok világába.

Az eredeti Hegylakó (1986) ugyan pénzügyileg megbukott és kritikailag is vegyes fogadtatást kapott, elég hamar kultstátuszra tett szert. A halhatatlanok történetéből eddig összesen négy mozifilm, egy TV-film, két sorozat, két animációs sorozat és egy anime film készült, nem beszélve számos kiegészítő műről, könyvek, képregények és egyebek formájában. Az eredeti film főszereplője Connor MacLeod (Christopher Lambert), egy 16. században született skót, aki egy nap halálos sebet kap…ám nem hal meg. Ördögöt sejtve elűzik falujából, majd kitanulja a kovácsmesterséget. Egy nap eljön hozzá egy spanyol férfi (Sean Connery) aki ugyanilyen sorsra ítéltetett, s akitől megtanulja, hogy maradhat életben a halhatatlanok között, ugyanis a legenda szerint végül csupán egy maradhat közülük. Végül a XX. század végi New Yorkban kell felvennie a harcot a hatalmas Kurgannal (Clancy Brown), mesteréért és az emberiségért.

A MacLeod klánból később számtalan halhatatlant bemutattak, így elég nagy meglepetés lenne, ha a rebootban nem róluk lenne szó, de bárhogy is lesz, leghamarabb 2026 tájékán láthatunk valamit Cavill legújabb szerepéből.

Highlander
Forrás: Hegylakó
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

3 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Superman
Filmek

Az Acélember csatlakozik a Marvel Moziverzumhoz?

Melyik szerepben tudnátok elképzelni Henry Cavillt a Marvelnél?

Argylle: A szuperkém
Filmek

Henry Cavill nem érti a szexjeleneteket, szerinte túl sok van belőlük a filmekben

Henry Cavill érvelt, hogy miért rossz, ha telepakolják a filmeket szexjelenetekkel.

The Ministry of Ungentlemanly Warfare
Előzetesek

Bemutatták Guy Ritchie és Henry Cavill új filmje, a The Ministry of Ungentlemanly Warfare első előzetesét

Nézd meg Guy Ritchie legújabb agymenését Henry Cavill főszereplésével a The Ministry...