Főoldal Sorozatok Jövőre érkezik a Terminátor animációs sorozata, jelentette be a Netflix
Sorozatok

Jövőre érkezik a Terminátor animációs sorozata, jelentette be a Netflix

Egy rövid teaser előzetest is kapott a Netflix animációs Terminátor-sorozata.

849
Terminátor

A Netflix amolyan rajongói hetet tartott a Geeked Week név alatt, ahol többek között befutott Millie Bobby Brown legújabb filmje, de tartogattak mást is a rajongóknak. A legnagyobb streaming szolgáltató megmutatta a Terminátor-franchise animációs sorozat első teaserét, és arra figyelmeztet, hogy “Nincs végzet, csak ha bevégzed. Augusztus 30-án, 1997… Két nap múlva… Minden megváltozik.”

Erről a sorozatról még 2021 augusztusában hallottunk először, és a Netflix akkor úgy jelentette be, hogy a Batman társszerzője, Mattson Tomlin lesz a showrunner. Emellett az is kiderült, hogy egy japán anime-stúdió, a Production I.G. lesz a közreműködő cég a sorozat elkészítésében, amely olyan animációs sorozatokért felelt a múltban, mint például a Ghost in the Shell Arise, a Psycho-Pass és az FLCL. Most megerősítették, hogy a Skydance is executive producere lesz.

A rendezvényen bemutatott videó valójában nem tartalmazott felvételeket az animációs sorozatból, de a Netflix munkatársa, Terri Schwartz ennél jóval több információt osztott meg a jövőre érkező sorozatról.

“1997 augusztusában egy Malcom Lee nevű informatikus őrjöngve dolgozik tokiói laboratóriumában egy mesterséges intelligencia program elindításán, amelyről úgy véli, hogy megmenti a világot” – kezdte Schwartz. “Hogy a jövő eseményeit befolyásolják a múltban, egy könyörtelen bérgyilkost küldenek vissza az időben, hogy megölje Malcomot és három gyermekét, hogy az emberiség felett a gépek bebiztosítsák uralmukat a jövőben. A bérgyilkost egy magányos katona (aki ezúttal egy nő lesz) követi az időben, aki bármit megtesz azért, hogy Malcom és családja életben maradjon, hogy egyszer s mindenkorra bebizonyítsa, nincs végzet.”

Ez a bérgyilkos kétségtelenül egy Terminátor, ami sok jót nem jelent senkire nézve, kivéve nekünk, nézőknek.

A Terminátor 2: Az ítélet napja című filmben kiderül, hogy 1997. augusztus 30-án a Skynet öntudatra ébredt, és átvette az irányítást az emberiség felett. Ez, szerencsétlenségünkre, az emberiség kontra gépek háborújához vezetett, és szerencsénkre (nézőpont kérdése) szép nagy franchise született belőle, amely később további mozifilmekkel és élőszereplős sorozattal is bővült.

A beszámoló alapján a most készülő anime sorozat a Skynet uralma előtti napok történetét meséli majd el, illetve a megelőző törekvéseket, hogy az emberiség megállítsa a gépeket, mielőtt túl késő lenne, és átvennék az irányítást. Milyen időszerű, hiszen napjainkban a mesterséges intelligencia az egyik legfelkapottabb és egyben a legveszélyesebb beszédtéma. Erre kereste a választ a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész is, a film után pedig az amerikai elnök, Joe Biden a világon elsőként hozott rendeletet a mesterséges intelligencia szabályozására.

terminator 2 mini
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Rebel Moon
Filmek

Zack Snyder a Rebel Moon rendezői vágását új címekkel augusztusban mutatja be a Netfix

Kaptunk megjelenési időpontot és játékidőket is a Rebel Moon rendezői változataihoz.

A tűzben edzett férfi
Sorozatok

A Netflix bejelentett A tűzben edzett férfi sorozatadaptációjának főszereplőjét és rendezőjét

Az A tűzben edzett férfi visszatér, ezúttal sorozat formájában a Netflixen.