x
Close


Közelgő események

Filmek

Jon Landau szerint az Avatar: A víz útja fináléjának meglepő kapcsolatát boncolgatni fogják az Avatar 3. részében

Ez a kapcsolat pedig összhangban áll az Avatar 3. kiszivárgott filmcímével.

Jon Landau szerint az Avatar: A víz útja fináléjának meglepő kapcsolatát boncolgatni fogják az Avatar 3. részében
  • Publishedjanuár 19, 2023

James Cameron 2009-es Avatar több mint háromórás folytatása számos új karaktert mutatott be, akiket talán jobban megismerhetünk majd a további három részben. Jake Sully és Neytiri számos gyermeke, a Metkayina klán és a na’vikkal szemben álló emberek között rengeteg felfedezni való vár az Avatar 3. részében és azon túl is.

Az Empire lapnak adott interjújában Jon Landau nemrég a franchise következő részeiről beszélt. A producer megosztotta, hogy a Payakan nevű bálnaszerű tulkun lény, ami a folytatásban összebarátkozik Lo’akkal, Sully és Neytiri egyik fiával, az Avatar 3. részében is szerepet kap majd.

Payakanra karakterként tekintünk, nem csak egy lényként. Tovább fogjuk vizsgálni a Lo’akkal való kapcsolatát.

Jon Landau

Landau azt is elárulta, hogy Payakan konfliktust jelent majd a na’vik és a Brendan Cowell által alakított Mick Scoresby között, aki az RDA tengeri vadászhajó kapitánya volt Pandorán. Scoresby nyomkövető jeladót helyezett el Payakanon, és így jutottak el a na’vik falujába. A víz útja röviden kitért rá, hogy a bálnavadászok tulkunokat ejtenek foglyul, majd kinyerik belőlük az agyfolyadékot, amely képes meghosszabbítani az emberi életet.

A természetvédelem fontos szerepet játszott a filmben, így érthető, hogy a folytatásban szeretnék tovább boncolgatni a témát, hogy az emberiség mennyire kegyetlen a természettel és az állatvilággal. Landau szavai alapján Payakan központi szereplője lesz a harmadik résznek. A folytatásban szoros kapcsolat alakult ki Payakan és Lo’ak között, így nem alaptalan, hogy a bálnaszerű lény visszatér a harmadik részben.

Az interjú során Landau más témát is említett röviden, többek között a nagy kérdésről, hogy mi lesz a továbbiakban Sully és Naytiri családjával az egyik gyermekük halála után, valamint meddig feszül a húr a na’vik és a visszatérő Égi emberek között. Az RDA katonái visszatértek 13 évvel az első rész után, hogy kizsákmányolják a holdat az erőforrásaiért, miközben leigázzák az őslakos na’vikat.

A készítők másról is beszéltek, a harmadik részben új klánokat ismerhetünk majd meg, például egy hamu népének mondott na’vi-klánt. James Cameron utalt rá, hogy nem minden na’vi annyira barátságos, mint akiket eddig megismerhettünk, és ez az új klán kimondottan ellenséges lesz. Emellett olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy a harmadik film címe a The Tulkun Rider, ami megerősíti Landau kijelentését, hogy Lo’ak és Payakan a történet központi szereplői lesznek.

Avatar: A víz útja
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.