Főoldal Filmek Jon Landau szerint az Avatar: A víz útja fináléjának meglepő kapcsolatát boncolgatni fogják az Avatar 3. részében
Filmek

Jon Landau szerint az Avatar: A víz útja fináléjának meglepő kapcsolatát boncolgatni fogják az Avatar 3. részében

Ez a kapcsolat pedig összhangban áll az Avatar 3. kiszivárgott filmcímével.

493
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron 2009-es Avatar több mint háromórás folytatása számos új karaktert mutatott be, akiket talán jobban megismerhetünk majd a további három részben. Jake Sully és Neytiri számos gyermeke, a Metkayina klán és a na’vikkal szemben álló emberek között rengeteg felfedezni való vár az Avatar 3. részében és azon túl is.

Az Empire lapnak adott interjújában Jon Landau nemrég a franchise következő részeiről beszélt. A producer megosztotta, hogy a Payakan nevű bálnaszerű tulkun lény, ami a folytatásban összebarátkozik Lo’akkal, Sully és Neytiri egyik fiával, az Avatar 3. részében is szerepet kap majd.

Payakanra karakterként tekintünk, nem csak egy lényként. Tovább fogjuk vizsgálni a Lo’akkal való kapcsolatát.

Jon Landau

Landau azt is elárulta, hogy Payakan konfliktust jelent majd a na’vik és a Brendan Cowell által alakított Mick Scoresby között, aki az RDA tengeri vadászhajó kapitánya volt Pandorán. Scoresby nyomkövető jeladót helyezett el Payakanon, és így jutottak el a na’vik falujába. A víz útja röviden kitért rá, hogy a bálnavadászok tulkunokat ejtenek foglyul, majd kinyerik belőlük az agyfolyadékot, amely képes meghosszabbítani az emberi életet.

A természetvédelem fontos szerepet játszott a filmben, így érthető, hogy a folytatásban szeretnék tovább boncolgatni a témát, hogy az emberiség mennyire kegyetlen a természettel és az állatvilággal. Landau szavai alapján Payakan központi szereplője lesz a harmadik résznek. A folytatásban szoros kapcsolat alakult ki Payakan és Lo’ak között, így nem alaptalan, hogy a bálnaszerű lény visszatér a harmadik részben.

Az interjú során Landau más témát is említett röviden, többek között a nagy kérdésről, hogy mi lesz a továbbiakban Sully és Naytiri családjával az egyik gyermekük halála után, valamint meddig feszül a húr a na’vik és a visszatérő Égi emberek között. Az RDA katonái visszatértek 13 évvel az első rész után, hogy kizsákmányolják a holdat az erőforrásaiért, miközben leigázzák az őslakos na’vikat.

A készítők másról is beszéltek, a harmadik részben új klánokat ismerhetünk majd meg, például egy hamu népének mondott na’vi-klánt. James Cameron utalt rá, hogy nem minden na’vi annyira barátságos, mint akiket eddig megismerhettünk, és ez az új klán kimondottan ellenséges lesz. Emellett olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy a harmadik film címe a The Tulkun Rider, ami megerősíti Landau kijelentését, hogy Lo’ak és Payakan a történet központi szereplői lesznek.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Kiderült, mikortól streamelhető az Avatar: A víz útja a Disney+-on és a megújult HBO Maxen

Néhány hét, és két nagy streamingszolgáltató kínálatában is elérhető lesz az Avatar:...

Avatar: A víz útja
FilmekBREAKING

Kiderült, hogy az Avatar: A víz útja mikor fog megjelenni digitális formátumban

Már csak néhány hét, és otthon a tévé képernyőjén is nézhető lesz...