Főoldal Filmek John Carpenter még nem mondott le A dolog folytatásáról, és talán elkészül
Filmek

John Carpenter még nem mondott le A dolog folytatásáról, és talán elkészül

A folytatás mellett választ szeretnénk kapni arra is, hogy Keith David karaktere lény volt-e a film végén?

42
A dolog

Végre elkészül John Carpenter sci-fi horror klasszikusának, A dolog című filmjének a régóta várt folytatása? Nos, ahogy az elmúlt években sem, ezúttal sem kaptunk semmi konkrétumot a második résszel kapcsolatban, cserébe egy frusztráló válasszal szolgált az eredeti filmet jegyző John Carpanter.

A nemrégiben megrendezett Texas Frightmare Weekend 2023 rendezvényen Carpenternek feltették az ősrégi kérdést, hogy vajon Keith David karaktere, Childs az első film végén egy idegen lény volt-e. Carpenter azonban ahelyett, hogy bármit is elárult volna, inkább úgy döntött, hogy szemérmes marad, és egyszerűen annyival elintézte a válaszadást, hogy talán majd meglátjuk, ha elkészül valaha a folytatás.

Titoktartásra esküdtem fel, oké, mert lehet, nem tudom, hogy lesz-e, de lehet, hogy elkészül A dolog 2.

John Carpanter

Már egy ideje suttognak A dolog folytatásáról, és bár még semmi sem valósult meg, ez messze nem az első alkalom, hogy Carpenter utalt arra, hogy a projekt fejlesztés alatt áll. “Vannak olyan törekvések, amelyekről nem beszélhetek” – mondta a legendás filmes tavaly. “Majd meglátjuk, majd meglátjuk. A filmszakmában soha ne mondd, hogy soha, soha ne mondd, hogy soha“.

A nagysikerű A dolog című filmet még 1982-ben mutatták be főszerepében egy csapat amerikai kutatótudóssal, akik azt hiszik, helyesen cselekszenek, amikor magára hagyott kutyát befogadnak a táborukba. Sajnos ez csak az első tévedésük, mivel a kutyáról hamarosan kiderül, hogy egy parazita idegen lény, amely képes felvenni áldozatai alakját. A leleményes helikopterpilótára, R.J. MacReadyre (Kurt Russell) hárul a feladat, hogy a tábor legénységét egy kétségbeesett, véres harcba vezesse a gonosz teremtmény ellen, mielőtt az egyenként elpusztítja őket a földönkívüli lény.

A Bill Lancaster forgatókönyvéből John Carpenter által rendezett A dolog bármennyire meglepő módon negatív kritikákat kapott a bemutatásakor, de azóta újraértékelték, és ma már a műfaj klasszikusának és Carpenter egyik legjobb alkotásának tartják. Készült belőle egy remake 2011-ben Mary Elizabeth Winstead főszereplésével, ami rothadt paradicsom jelzővel bűzölög az ítészek oldalán.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mosolyogj
Filmek

Kitűzték a Mosolyogj folytatásának bemutatódátumát

2022 egyik legjövedelmezőbb filmje volt a Mosolyogj, és hamarosan jön a folytatás...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...