Főoldal Filmek Az operatőr hülyeségeket beszél, mert csak John Carpenter tudja, hogy végződik A dolog
Filmek

Az operatőr hülyeségeket beszél, mert csak John Carpenter tudja, hogy végződik A dolog

A dolog befejezése nagy fejtörést okoz, hogy MacReady és Childs közül ki az alakváltó, vagy egyikük sem az?

311
A dolog

Egy lehetséges elméletet kihúzhatunk a listáról az 1982-es A dolog című film befejezésével kapcsolatban. Mai napig nem kaptunk egyértelmű választ arra, hogy a túlélők közül egy is idegen lény volt-e, vagy tényleg megölték az alakváltó szörnyet. Az elmúlt napokban a film operatőre azzal állt elő, hogy ő bizony tudja a megoldást.

John Carpenter A dolog című filmje kétértelmű befejezést kapott, és ez az egyik oka annak, hogy a film kiállta az idők próbáját. Az évek során rengeteg elmélet született arról, hogy MacReady (Kurt Russell) és Childs (Keith David) közül melyikük lehet az alakváltó idegen, vagy egyáltalán beszélhetünk-e idegenről. Itt jegyeznénk meg, hogy még maguk a főszereplők sem tudják az igazságot, csak és kizárólag a film alkotója.

A film szépséghibája az, hogy bár nem készült el A dolog folytatása – amire szintén utalt már Carpanter -, de 2002-ben készült egy videójáték, ami utalt az eredeti film befejezésére. Ebből sem kaptunk konkrét választ a kérdésre, azonban inkább Childs ártatlanságát bizonyította, hiszen a játék végén megtaláljuk a megfagyott holttestét, míg MacReady visszatér, hogy segítsen a játékosoknak megölni a lényt. A videójáték befejezése ugyanakkor továbbra sem válaszolta meg a kérdést, hogy mi az igazság, hiszen nem készült hozzá több folytatás.

Carpentert az operatőr Dean Cundey elméletéről kérdezték, miszerint az emberi karakterek szemében van egy sajátos fény, ami az imposztoroknál nincs jelen. Cundey a ComicBook.com interjújában arra utalt, hogy Childs szemében nincs meg ez a fény, de Carpenter a tőle megszokott őszinteséggel egyszerűen nevetségesnek tartotta ezt az elméletet.

[Dean Cundey] nem tudja. Fogalma sincs. Ő a világításért felelt, mialatt mi a hóban voltunk. Fogalma sincs róla. Mondjátok meg neki, hogy hülyeségeket beszél.

John Carpenter

Egyedül csak Carpenter tudja, hogy ki a Dolog és ki nem a film kétértelmű befejezése után. És noha a videójáték a film folytatása volt, abból sem kaptunk egyértelmű választ arra, hogy ki az idegen lény. Erre a kérdésre valószínűleg csak egy második filmből kapnánk választ, amire talán minden korábbinál nagyobb esély van.

A dolog
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A dolog
Filmek

John Carpenter még nem mondott le A dolog folytatásáról, és talán elkészül

A folytatás mellett választ szeretnénk kapni arra is, hogy Keith David karaktere...

717
Filmek

John Carpenter szerint megvalósulhat A dolog-remake

John Carperter az esetleges reboot lehetőségéről beszélt.