Bosszúállók: Végjáték

Joe Russo több dolgot is tisztázott a Bosszúállók: Végjáték történetében

Joe Russo a Bosszúállók: Végjáték társrendezője elmagyarázta a legnagyobb pillanatokat a Marvel Moziverzum fináléjában.

Mit jelent az öt éves időugrás a feltámadt karaktereknek?

Miután a Bosszúállók legyőzik Thanost a film elején, az eseményekben öt évet ugrunk előre, s csak ezután döntenek úgy, nem tudnak továbblépni, helyre kell hozni Thanost tettét. A kérdés tehát az, hogy mi történt azokkal, akik a Végtelen háborúban elporladtak, őket hogyan érintette ez az öt év, tehát Peter Parker gimijében vannak, akik időközben végzősök lettek?

Igen, azok az emberek, akik szerencsésen túlélték a csettintést, ők most öt évvel idősebbek azoknál, akiket visszahoztak. Ez a magyarázat arra, hogy Pókember meglátta barátját a film végén a gimnáziumban, mert sajnos ő is elporladt, akárcsak Pókember. Természetesen az osztályában voltak olyanok, akik nem haltak meg, így ők valószínűleg már főiskolára járnak.

Akik elporladtak, nem voltak tudatuknál az elmúlt 5 évben. Nem tudták, mi történt. Mintha egy hosszú álomból ébredtek volna fel. Az egyetlen, aki tisztában volt azzal, hogy hány év telt el, az Doctor Strange volt, mert látta ezt, mikor előreutazott az időben a Titánon. Megható pillanat volt, mikor Parker találkozott Neddel. Vannak olyanok is, akik továbbléptek, de hirtelen találkoztak elvesztett szeretteikkel. Igen, egy kicsit bonyolult világ ez.

Pókember

Az egér mentette meg az univerzumot?

A legfontosabb részt mindvégig kifelejtettük a Végjáték eszmefuttatásából, mégpedig az egeret, aki egy véletlen mozdulat hatására aktiválta a Kvantumvilág átjárót, s Scott Lang kiszabadult az alternatív idősíkból. Ha ez nem történt volna meg, akkor az univerzum még mindig Thanos tettét sínylené.

Igen, az EGÉR mentette meg az univerzumot. A 14 millió lehetséges jövő között Doctor Strange előre látta, mikor az egér nem nyomta meg a gombot, akkor a hősök elbuktak azokban az alternatív jövőkben.

Harley Keener miért jelent meg Vasember temetésén?

Harley Keener emlékezetes szerepet kapott a Vasember 3.-ban, és most először láttuk őt ismét a Marvel Moziverzumban, sajnos azonban Tony Stark temetésén. Talán okkal jelent meg a temetésen, vagy csak egy aprócska easter egg volt a rajongóknak?

Úgy éreztük, hogy részt kellene vennie Vasember temetésén. Ami azt illeti, elképzelhető, hogy újra megjelenik a jövőben, ki tudja.

Fekete Özvegy miért nem kapott temetést a filmben?

Mindenki megjelent Vasember temetésén, de hol maradt Fekete Özvegy búcsúztatója? A Bosszúállók: Végjáték egyik legnagyobb áldozatát hozta Natasha a Vormiron, mikor levetette magát a mélybe, hogy a csapat megkaparintsa a Lélekkövet, s sikerrel járjon.

Elfelejtettétek azt, mikor a hősök visszatértek a múltból, hol gyászoltak? Talán Natasha temetése nem kapott jelenetet a vásznon, talán egy jövőbeli alkotásban látható lesz, mert még mindig rengeteg történet van a Marvel Moziverzumban, amik arra várnak, hogy elmeséljék.

Pontosan hogyan működik az időutazás a Bosszúállók: Végjátékban?

Az időutazás nem úgy működött a Végjátékban, mint sok más film esetében. Itt hiába megyünk vissza a múltba és változtatjuk meg a dolgokat, azok nem lesznek hatással a jelenre. Christoper Markus és Stephen McFeely forgatókönyvírók korábban elárulták, hogy fizikusokat kértek fel a szkript írása alatt, hogy megalkossák az időutazást a Marvel Moziverzumban. Joe Russo még annyit főzött hozzá:

Mind az Ősi Egynek, mint Hulknak igaza volt. Nem tudod megváltoztatni a jövőt egyszerűen azzal, hogy visszamész a múltba. De egy alternatív jövőt teremthetsz. Ez nem a Pillangó-hatás. Minden döntés, amit a múltban hoztál új idősíkot hozhat létre. Például az idős Kapitány a film végén, ő házas életet élt egy másik univerzumban. Időutazással tért vissza az elsődleges univerzumba, hogy átadja a pajzsot Samnek.

Továbbá arra is fény derült, hogy mi ihlette a filmben található szendvicses jelenetet. Kiderült ugyanis, hogy egy megtörtént esetről van szó, mikor Kevin Feige A csodálatos Pókember 2. bemutatója után találkozott Amy Pascal producerrel. Feige felajánlotta Pascalnak, hogy a Marvel Studios nagyon szívesen segítene Pókemberen, mert személy szerint a falmászó az egyik kedvenc karaktere. A kijelentésen Pascal annyira felhúzta magát, hogy Feigehez vágta a szendvicsét, mert rá és a Sonyra nézve is sértőnek találta a kijelentést.

Total
32
Shares
Previous Article

Új előzetesen A Plague Tale: Innocence

Next Article
Amy Pascal

Amy Pascal a Pókember producere elhagyja a Sonyt a Universal stúdióért

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!