Főoldal Játékok [Játékbemutató] Operencia: The Stolen Sun
Játékok

[Játékbemutató] Operencia: The Stolen Sun

A sorozatunk második részében most, egy a szívünkhöz nagyon közel álló alkotást mutatunk be Számotokra, amely ráadásul magyar fejlesztés.

702

A sorozatunk második részében most, egy a szívünkhöz nagyon közel álló alkotást mutatunk be Számotokra, amely ráadásul magyar fejlesztés.

Amikor a magyar játékipart olyan címek fémjelzik, mint a The Incredible Adventures of Van Helsing, a Panzers Phase sorozat vagy a Crysis Warhead, akkor egy picit örülünk, hiszen elmondható, hogy minőségi és szórakoztató alkotások kerültek ki kis hazánk berkeiből. Valami mintha kezdene fellendülni, tekintve a Sony legtöbb exkluzív játékához már az anyanyelvünk felirata is elérhető.

Az eddig a Pinball szériájáról híres Zen Studios most egy nagyobb fába vágta a fejszéjét. Egy igazi  szerepjátékot alkottak meg, a magyar folklór világával. Már a betanító részben feltűnhet ez, ugyanis Attilát, a hunok királyát és feleségét Réka királynét vezetjük át az első akadályokon. Valami furcsán szívmelengető érzés, amikor táltossal és sámánnal találkozunk, összefutunk a hét vezérrel vagy megmásszuk a Világfát.

A játék alapját a már jól ismert Unreal 4-es motorja adja, amelyet a csapat csodálatosan ki is használ. Az Operencia 13 különálló területet kínál fel számunkra, amelyek egytől-egyig zseniálisak. A vízalatti vár éppen olyan szemkápráztatóan néz ki, mint a Világfa megmászása. Az igazat megvallva a látványvilág már az első percekben megvett minket, hiszen a gyermekkorunk meséit élhetjük át, a már korábban általunk elképzelt tájakon barangolhatunk fel s alá.

A játékmenet szintén megér egy misét. Alapvetően a harcos, távolsági és a varázsló trióból választhatjuk ki a mi stílusunkhoz legjobban menőt. Utunk során társak is csatlakoznak a kompániánkhoz, akik segítenek majd a továbbhaladásban számunkra. A négyzetekre osztott irányítás elsőként kicsit furcsán hat, azonban hamar meg lehet szokni és utána már nem jelent problémát. A kaland és a szórakozás itt tényleg valós, kezdve akár a fejtörőkkel, amelyek nem hagyományosak. Tényleg gondolkodni kell rajtuk, a megoldás akár egy korábbi beszélgetésben is el lehetett rejtve. Ez egy nagy pozitívum a játék mellett.

Harcrendszer az ilyen berkekben szokásos körökre osztott változat. Nem 2019 legmodernebbje, de ezt a játékot ezért is szeretjük ennyire. Kicsit visszahozza gyermekkorunk szórakozását egy sokkal szebb köntösbe csomagolva. Ha most játéktesztet vagy kritikát írnánk hozzá, mindenképpen megkapná az ajánlott plecsnit. Az már csak hab a tortán, hogy rögtön elérhetővé vált game passban. Így a bemutató végén köszönetet szeretnénk mondani a Zen Studionak, hogy elénk varázsolták a magyar mondavilágot, ráadásul ilyen minőségben.

Az Operenica The Stolen Sun elérhető Xbonra One-ra és PC-re az Epic Store keretein belül. Májusban érkezik hozzá a magyar felirat is.

Szerző

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Hi-Fi Rush
Xbox

Így magyarázkodott az Xbox vezetője a stúdió bezárások miatt

Kisebb léptékű játékokat szeretnének az Xbox konzolon és a Microsoft is lefaragna...

Dune: Awakening
Játékok

Arrakis életre kel a Dune: Awakening című online túlélős játékban

Új előzetesen csodálhatjuk meg a Dűne világában játszódó új túlélős MMO-t.