x
Close


Közelgő események

Filmek

Jared Leto főszereplésével tényleg megcsinálják a Tron 3. részét és már a rendezőt is megtalálták

A Karib-tenger kalózai 5. rendezője forgatja a Tron: Örökség folytatását.

Jared Leto főszereplésével tényleg megcsinálják a Tron 3. részét és már a rendezőt is megtalálták
  • Publishedjanuár 19, 2023

Több évnyi megszakítás után megindult a mozgolódás a Tron 3. körül. Míg Joachim Ronning a rendezésről tárgyal, Jared Leto – a Disney gyakori munkatársa- 2017 óta szorgalmazza a projektet a film főszereplőjeként. A film címe a Tron: Ares, a forgatókönyvön Jesse Wigutow dolgozik, a sztori pedig a 2010-es Tron: Örökség eseményei után veszi fel a fonalat.

A Disney 1982-ben mutatta be az eredeti Tront, amelyben Jeff Bridges alakította a videojáték-tervező Kevin Flynnt, aki saját videójátékában találja magát és összeáll a Bruce Boxleitner által játszott Tron biztonsági programmal. A film nem számított kasszasikernek, 33 millió dolláros bevételt hozott (ez átszámolva ma körülbelül 100 millió dollárt jelent), de úttörő vizuális effektjei miatt csodálták és még évekig a köztudatban maradt, illetve biztos alapot adott a Tron: Örökség című folytatásnak.

A második filmet Joseph Kosinski rendezte, Bridges, Garrett Hedlund és Olivia Wilde főszereplésével. A folytatás már jóval nyereségesebb volt, 400 millió dollárt hozott, de még ez is kevés volt ahhoz, hogy elkészüljön az újabb rész. Többéves fejlesztés után a Disney 2015-ben hivatalosan is elvetette a Kosinski-féle folytatást, azonban azóta számos eltérő módon igyekeztek tető alá hozni a harmadik filmet. A projektbe legutóbb Garth Davis szállt be 2020-ban, de az is zátonyra futott.

Ronning rendezte a Demóna: A sötétség úrnője című filmet, valamint Espen Sandberg mellett társrendezője volt a franchise utolsó, A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújának. Nemrég fejezte be legújabb filmjét (Young Woman and the Sea), aminek női főszereplője Daisy Ridley.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.