x
Close


Közelgő események

Filmek

James Gunn válasszal szolgált, hogy miért nem Superman volt a The Suicide Squad főellensége

Akár még Superman is lehetett volna.

James Gunn válasszal szolgált, hogy miért nem Superman volt a The Suicide Squad főellensége
  • Publishedaugusztus 16, 2021

Egy korábbi interjúból tudjuk, hogy a The Suicide Squad első ötletelés során felmerült egy olyan gondolat, hogy akár a DC Comics legismertebb szuperhőse, az Acélember is lehet a főellenség. De ezt a tervet James Gunn gyorsan elvetette, de azt már nem árulta el, hogy miért mondott le erről. A főellenség végül Starro, a hódító tengeri csillag lett.

Nagyszerű kritikákat kapott a film, bár nem ezt tükrözik box office adatok, hiszen a premier óta mélyrepülésbe kezdett az új Az Öngyilkos osztag. A sok pozitív kritika mellett Starrót is imádták a rajongók és a kritikusok, ugyanakkor amióta elszólta magát Gunn, hogy Superman is lehetett volna a főgonosz, mindenki fejében ott motoszkál a gondolat, hogy mi lett volna… Eddig hallgatott, hogy egészen eddig a pillanatig magában tartotta, hogy miért hiúsult meg a terv. Mint kiderült, a legfőbb oka, amiért nem Supermannel harcolt a Task Force X, az az, hogy a DC Moziverzumban nincs Superman most. Továbbra sem világos, hogy Henry Cavill által játszott Supermant látjuk-e a jövőben. Egymásnak ellentmondó beszámolók jelennek meg, és sem a stúdió, sem a színész nem kommentálja a pletykákat, miközben a Warner Bros. egy fekete Superman-filmen dolgozik már hónapok óta.

Akkoriban sok kérdés felmerült ezzel a kérdéssel kapcsolatban, hogy ’Ki most Superman a DC Moziverzumban? Ez a film a DCEU-n kívül kapott helyett?’ és mindazok a dolgok, amikkel nem igazán akartam foglalkozni.

James Gunn

Erről lemaradtunk, de sokakban felmerült a kérdés, hogy miért Starrót választotta a rendező. Nos, Gunn állítása szerint a hódító tengeri csillag azért kerülhetett bele a filmben, mert egyszerre félelmetes és ijesztő ez a szörnyeteg, miközben óriási fenyegetést jelent az antihősökre.

Ő egy olyan karakter, akit imádok a képregényekből. Szerintem ő a tökéletes képregényfigura, mert teljesen nevetséges, de a maga módján nagyon ijesztő is. Amit csinál, ijesztő. Gyerekkoromban a frászt hozta rám, amikor Supermanre, Batmanre és a többiekre rátapasztotta azokat a face-huggereket. Szóval úgy gondolom, hogy ő az egyik legnagyobb, legjelentősebb DC gonosztevő, akit valószínűleg soha többé nem fognak filmre vinni.

És ha mégis, akkor csak egy fekete felhő lenne Starro. Nem egy óriási, sétáló tengeri csillag, egy kaiju, ami élénk rózsaszín és égszínkék, csak egy nevetséges nagy, fényes rosszfiú.

The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag 2021. augusztus 6-ától már a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón is megtalálható.

The Suicide Squad
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.