x
Close


Közelgő események

Filmek

James Gunn nem aggódik túlzottan, amiért a Snyder Cut rajongói elkezdték lepontozni a The Suicide Squadot

Ez már kezd nevetséges lenni.

James Gunn nem aggódik túlzottan, amiért a Snyder Cut rajongói elkezdték lepontozni a The Suicide Squadot
  • PublishedAugust 4, 2021

Úgy tűnik, hogy a Warner Bros. nem tervezi bemutatni a 2016-os Suicide Squad rendezői változatát, amivel feldühítette azokat a rajongókat, akik kiállnak a SnyderVerse univerzum mellett. Most éppen azzal fejezik ki haragjukat, hogy elkezdték lepontozni James Gunn rendezőtől a The Suicide Squadot, de nem különösebben foglalkozik ezzel a direktor.

Szerencsére csak a rajongók egy kisebb csoportjáról beszélhetünk, akik folyamatosan mérgezik a közösséget, és keltik a feszültséget. Emlékezzünk csak vissza a Godzilla Kong ellen bemutatójára, amikor negatív, egycsillagos kritikával bombázták a filmet az IMDb-n (ami hadüzenet volt a Warner Bros. stúdiónak, amiért nem tettek eleget a #RestoreTheSnyderVerse követelésnek), most pedig haragjukat a The Suicide Squadon töltik ki, éppen ezt bombázzák negatív véleménnyel.

A film nagyszerű kritikákat kapott, és egyfajta kabalává vált a stúdiónál, hogy végleg szakítson a Zack Snyder által megálmodott univerzummal. Egyértelmű, hogy a stúdiónak nem áll szándékában több rendezői változatot bemutatni, így David Ayer rendezői vágását is hiába várjuk, nem fog megjelenni. A sok kritika után érthető okok miatt a stúdió szeretné a háta mögött tudni a DC Moziverzum korábbi filmjeit, s kezdve a Wonder Woman és az Aquaman bemutatóitól, egy teljesen új irányt vett. Ami jó, hiszen egyfelől kritikában és bevételben is jobban teljesítenek az új alkotások.

Talán ennyire jó értékelést még nem kapott DC Comics adaptáció, mint a The Suicide Squad. Ez verhette ki a biztosítékot a rajongóknál, s elkezdték lehúzni a filmet. Bár eddig csak néhány negatív kritika jelent meg a filmről olyan oldalakon, mint az IMDb vagy a Letterboxd. Egy rajongó megkérdezte erről a rendezőt, hogy mit gondol, de James Gunnt nem különösebben érdekli a téma.

Az egyik rajongó azt kérdezte, hogy úgy hallotta, hogy a Snyder Cut rajongói elkezdték lepontozni a The Suicide Squadot. Azért, mert valami olyat mutat, ami egyszerre tud sötét és szórakoztató lenni, és a karaktereknek van személyiségük is? James Gunnban még nem csalódtam. Mire a rendező csak annyit válaszolt, hogy valahogy túléli ezt. Az ilyen dolgok nem jelentenek semmit a nagy összképben. (És fontos kiemelni, hogy a legtöbb SnyderCut rajongó támogató volt, csak néhányan vannak, akik úgy érzik, hogy érdemes az idejüket ilyen dolgokra fecsérelni.)

The Suicide Squad

Sokkal elszomorítóbb tény, hogy a filmet még be sem mutatták, itthon is csak ma lesznek elővetítések, a tengerentúlon pedig augusztus 5-én fog megjelenni a film, szóval sokan úgy alkottak véleményt és pontozták le a filmet, hogy még nem is látták. Sokszor felmerült már a kérdés, hogy ezeken az oldalakon adott értékeléseknek mennyire van létjogosultsága így?

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.