Főoldal Sorozatok James Gunn megerősítette, hogy a Batman nem a DC Univerzumban játszódik, de az Arkham című spinoff-sorozata igen
Sorozatok

James Gunn megerősítette, hogy a Batman nem a DC Univerzumban játszódik, de az Arkham című spinoff-sorozata igen

Kezdjük elveszteni a fonalat, hogy mi hol játszódik, mert amíg a Batman nem, addig a belőle készülő sorozat a DCU fő idősíkján játszódik.

499
Batman
Forrás: Warner Bros.

A DC Studios társ-vezérigazgatója, James Gunn hétvégén elárulta, hogy Matt Reeves rendezőtől a Batman és az HBO Pingvin című sorozta miért nem része a DC Univerzumnak, majd később megerősítette, hogy a filmből készülő másik, az Arkham című sorozat valójában a DCU fő idővonalán fog játszódni.

Gunn az egyik kérdésre válaszolt a Meta Threads nevezetű új közösségi oldalán – amit az egykori Twitter kihívójának szán Mark Zuckerberg -, amikor a felhasználó arról kérdezte a rendezőt, hogy Reeves “készít-e még egy Batverse projektet, a The Batman 2. rész, a Pingvin és az Arkham mellett?”.

Post by @_iann_silva_
View on Threads

“Jelenleg Matt az Arkham című sorozatot mint DCU-s sorozatot gyártja, szóval egyelőre csak ez a kettő van” – válaszolta Gunn. “Imádjuk Mattet rendezőként és producerként, úgyhogy mind a Batman univerzumán belül, mind a DCU-n belül fog történeteket gyártani.”

Gunn válasza azért annyira különös, mert az Arkham-sorozat, amely eredetileg Gotham City rendőrségére koncentrált volna, először úgy volt, hogy a Batman előzményfilmje lesz, hogy jobban beleássuk magunkat a bűnüldözésbe, megismerhetjük a korrupt rendőröket, de ennél sokkal fontosabb tény volt, hogy az újjáépített DC Univerzumon kívül játszódik, az úgynevezett Elseworlds homokozóban, egy másik idősíkon.

“A Gotham City rendőrkapitányságával kapcsolatos dolog, ez a történet egyfajta fejlődésen ment át, ami valójában most már inkább abba az irányba mozdult el, hogy pontosan mi történne az Arkham világában, ahogy ez kapcsolódik a most kijött filmünkhöz, és néhány karakterekhez, az eredetükhöz – majdnem olyan ez, mint egy horrorfilm vagy kísértetház, amit Arkhamnek hívnak”mondta Reeves még 2022-ben. “Az ötlet, hogy Gotham is egy karakter a filmben, úgy szeretném, ha Arkham is egy karakterként létezne, hogy az ember úgy menjen be ebbe a környezetbe, és úgy találkozzon ezekkel a karakterekkel, hogy az igazán frissnek tűnjön. Ahogy elkezdtünk dolgozni a munkán, Gotham története fejlődésnek indult, és úgy éreztük, hogy “Várj, ebbe bele kéne vágnunk”. Valahogy így történt.”

Azoknak, akik nem ismerik, a DC Elseworlds, a képregényekhez hasonlóan egy olyan hely, ahol kedvenc hőseink és gonosztevőink történeteit mesélhetjük el úgy, hogy az nem befolyásolja a DC Univerzum összefüggő univerzumát, magyarán a fő idősíkot. A Batman és a hamarosan érkező Pingvin mellett Joker és folytatása is eben a DC Elseworlds csoportba tartozik.

Gunn azt is elmondta, hogy az Arkham-sorozatot – legalábbis az ő vezetése alatt – mindig is úgy tervezték, hogy a DCU része legyen, és valójában “az egyik első dobás” volt, amit Gunn és társ-vezérigazgatója, Peter Safran kapott, amikor átvették új szerepüket. De hozzátette, hogy arról nincs tudomása, hogy milyen átalakuláson ment keresztül a sorozat, amíg nem vették át a stúdió vezetését.

Batman
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.