x
Close


Közelgő események

Filmek

James Gunn borzasztóan cinikusnak nevezte Martin Scorsese kritikáját a Marvel alkotásairól

Ugyanakkor Gunn többnyire egyetért a legendás rendezővel.

James Gunn borzasztóan cinikusnak nevezte Martin Scorsese kritikáját a Marvel alkotásairól
  • PublishedAugust 5, 2021

Az egész eset 2019-ig nyúlik vissza, amikor hosszú heteken keresztül ment az adok-kapok Martin Scorsese és a Marvel Studios alkotásait készítők között. Az eset azután robbant ki, hogy Martin Scorsese nekiment a Marvelnek, s a legendás filmrendező a szuperhősöket okolja azért, hogy a művészfilmek kiszorulnak a filmszínházakból. Scorsese szerint a Marvel alkotásai nem valódi filmek, csak holmi kalandparkos látványosságok.

James Gunn legújabb filmje, a The Suicide Squad bemutatója előtt adott interjút a The Playlist lap podcast műsorában, ahol többek között felhozódott a két évvel korábbi téma is. A podcast műsorban Gunn kifejtette véleményét, és borzasztóan cinikusnak nevezte Scorsese kijelentését.

Egyszerűen csak azt gondolom, hogy borzasztóan cinikusnak tűnik, ahogy Martin Scorsese folyamatosan a Marvel ellen lépett fel, és csak így volt képes fenntartani a sajtó érdeklődését a filmje iránt. A Marvel filmek árnyékában készítette a filmjeit, és így ezt használta fel arra, hogy figyelmet kapjon valamire (Az ír), amire nem kapott annyi figyelmet, amennyit szeretett volna.

James Gunn
Martin Scorsese

Bár Gunn nem feltétlenül ért egyet mindenben a Scorsese-vel, de saját bevallása szerint sok mindenben mégis igazat ad a legendás rendezőnek. Egyetért abban, hogy rengeteg szívtelen, lélektelen, látvány film készül, amelyek nem tükrözik azt, hogy minek kellene történnie manapság. Gunn arról is mesélt, hogy rengeteg olyan találkozásban volt része, amikor tehetséges rendezőket keresett fel azzal az ötlettel, hogy álljanak össze, és készítsenek valami újat, nagy költségvetésű filmet, amihez fogható még nem volt. De a rendezők inkább megcsinálták saját kasszasikerüket, ezek a tehetséges rendezők pedig eleget tesznek a stúdió minden kérésének, és ettől felfordul a gyomra.

Scorsese kijelentése ellenére még mindig a legnagyobb rendező hírében áll, miközben a Marvel alkotásait a legnagyobb alkotások között tartják számon. Alapvetően egy olyan vita robbant ki, ami soha nem érhet véget, oda-vissza mennek majd a pofonok.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.