x
Close


Közelgő események

Filmek

James Cameron még csak nem is járt a Terminátor: Sötét végzet forgatásán

James Cameron filmrendező és producer hiába kapta vissza a Terminátor franchise jogát, nem ő forgatta a Terminátor: Sötét végzet folytatást.

James Cameron még csak nem is járt a Terminátor: Sötét végzet forgatásán
  • Publishedaugusztus 30, 2019

James Cameron filmrendező és producer hiába kapta vissza a Terminátor franchise jogát, nem ő forgatta a Terminátor: Sötét végzet folytatást.

Azok után, hogy James Cameron pár éve visszakapta a Terminátor franchise filmes jogát, nem ő ült a Terminátor: Sötét végzet rendezői székébe, hanem a Deadpooltól átigazolt Tim Millert bízta meg a projekttel, hogy 18 évvel később méltó folytatást készítsen az 1991-ben bemutatott Terminátor 2. – Az ítélet napjához, ami minden korábbi részt eltöröl a föld színéről.

Cameront túlzottan lekötik az Avatar-folytatások munkálatai – még a San Diego-i Comic-Conra sem tudott eljönni, akkor is az Avatar második részét forgatta– ezért Tim Millert kérte meg, hogy a legjobb tudását beleadva hozzon ki mindent az új Terminátor-trilógia első felvonásából, bár a Terminátor: Sötét végzethez bemutatott előzetesek után sokan megkérdőjelezik a folytatást. Félelemre lehet okunk, miután az elmúlt időben több film is megbukott, hiába nyúltak kasszasikerekhez, a várt sikert nem hozták a folytatások.

A Deadline készített interjút James Cameron rendezővel, aki elárulta, hogy nem volt ideje ellátogatni a film forgatására, így csak távolról felügyelte a munkát:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”James Cameron”]Hiszem, hogy ha egy felnőtt rendeződ van, aki tudja, mit csinál, akkor elengedheted a kezét. Producerként az volt a feladatom, hogy részt vegyek az előkészítésben, és besegítsek a forgatókönyv megírásába. De ez attól a perctől a Tim filmje volt, hogy megkapta.

Az én feladatom abból állt, hogy felügyeljem a forgatókönyv elkészítését. Nem éreztem még olyannak a forgatókönyvet, mikor elkezdtük a forgatást. Rengeteg energia volt a projektben, volt egy kezdési dátum, és sok energia, lázban égtünk, de a forgatókönyvvel nem tartottunk ott, ahol lennie kellett volna, ezért csendben a háttérben dolgoztam rajta. Néha a jelenetek forgatása előtt küldtem el a szkriptet. Nem vagyok biztos benne, hogy ez mindig száz százalékban hasznos volt, de összességében a karaktereket helyes irányba tereltem, segítettem, hogy a dialógusok jól hangozzanak, és ott legyenek, ahol lenniük kell.[/penci_blockquote]

Nem feltétlen jelent rosszat, hogy Cameron nem jelent meg a forgatáson, hiszen ahogy elmondta, háttérből irányította a dolgokat, végig szemmel kísérte a karakterek és a történet alakulását, és a rendezői székben az a Tim Miller ül, aki hatalmas sikert ért el a Deadpoollal. Minden okunk megvan azt hinni, hogy a lehető legjobb kezekben van a franchise jövője.

A Terminátor: Sötét végzet bemutatója október 31-én lesz.

Terminátor: Sötét végzet

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.