x
Close


Közelgő események

Filmek

James Cameron felvetette, hogy az Avatar folytatásainak bemutatói között akár nagyobb szünetet is tarthattak volna

A rendező úgy számolt, hogy nagyobb szünetet tart a folytatások között, de belátta, mire vágynak a rajongók.

James Cameron felvetette, hogy az Avatar folytatásainak bemutatói között akár nagyobb szünetet is tarthattak volna
  • Publisheddecember 28, 2022

Az Avatar: A víz útja bemutatójával kezdve két évente szeretnének új filmet mutatni, James Cameron rendező viszont felvetette, mi lenne, ha nagyobb szünetet tartanának a filmek között. A The Wrap interjúvolta meg direktort, amikor megjegyezte Cameron, hogy az Avatar 3. rész premierjét azért sikerült előrébb hozni, mert egymás után forgatták a másodikkal, és ezzel rengeteg időt nyertek.

Az eredeti Avatar második folytatását már leforgatták, amit Jon Landau producer nemrég megerősített egy interjúban. Az ünnepek előtt megtudtuk, hogy Cameron még karácsony előtt megvágta a filmet, és az első nyers vágás 9 órát tesz ki. A rendező kérése volt, hogy mind a 9 óra VFX-effektjét elkészítsék, és csak azután fogja megvágni véglegesre a filmet. Magyarul a harmadik rész munkálatával nagyon jól állnak, csak az utómunka van hátra, és erre két éve van a csapatnak, ám a negyedik rész tovább tarthat.

Léteznek. Ezek a történetek léteznek. Pontosan tudjuk, hogy mit csinálunk. Tudjuk, milyenek lesznek ezek a filmek. Csak végig kell mennünk a folyamaton, hogy elkészüljenek. Szóval, tudjátok, ideális esetben két év múlva kijön az [Avatar] 3. Ideális esetben talán 3 év múlva jön a 4. rész, és ideális esetben pár évvel később az 5. rész is. Tehát nem küldjük szünetre a csapatot, ezzel pedig megmarad a történet folytonossága. Véleményem szerint erre vágynak az emberek. Ha időt szentelnek ezekbe a karakterekbe, ráveszik magukat, hogy megnézzék ezt a világot, akkor megszeretnénk adni nekik azt, hogy ideális esetben ütemszerűen jönnek az új részek. Ez volt a terv, és ezt volt az egyik oka annak, hogy ilyen sokáig tartott a tervezés.

James Cameron

Különösen a fiatalabb sztárokat felvonultató filmeknél jelent problémát a forgatási ütemtervek megszervezése, hogy időben fel tudják venni az összes jeleneteket, s elkerüljék az úgynevezett Stranger Things-hatást, amikor a színészek az évek múlásával kiöregednek a szerepekből. Ez volt az oka annak, hogy az Avatar 2-3. jeleneteit egymás után vették filmre.

A filmrendező egy korábbi interjúban kifejtette, hogy “A 2 és a 3 ütemtervét a jelenetek típusai és a környezetek alapján kevertük össze. Azt mondtam, kezeljük úgy, mintha egy hatórás minisorozat lenne, és csak egyszer megyünk Frankfurtba. A 2. és a 3. rész összes jelenetét egyszerre fogjuk felvenni. Nagyjából ez volt a felállás. A színészek elérhetősége is probléma volt. Bármit, amit egy adott színésszel kellett csinálni, a 2. és a 3. összes jelenetét együtt vettük fel – és egy kicsit a 4. részből is. Le kellett forgatnom a jeleneteket a gyerekekkel. A 4. film 25. oldalán a történet közepén hat évet öregednek a gyerekek. Szóval minden jelenetre szükségem volt az öregedés előtt, és mindent, ami utána következik, majd később csináljuk meg.”

James Cameronnak vészterve is volt arra, ha a harmadik résszel le be kell fejezni a történetet. Az Avatar: A víz útja bemutatója előtt a rendező elmondta, hogy mivel nagyok sokba került a forgatás, csak akkor készülnek el a negyedik és ötödik filmek, ha nyereséggel zárnak a korábbi folytatások. De mivel a premiertől számított 12. napon már egymilliárd fölött jár az Avatar 2., túl sokat már nem kell aggódni a sztori befejezése miatt.

Avatar: A víz útja
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.