Főoldal Filmek James Cameron felvetette, hogy az Avatar folytatásainak bemutatói között akár nagyobb szünetet is tarthattak volna
Filmek

James Cameron felvetette, hogy az Avatar folytatásainak bemutatói között akár nagyobb szünetet is tarthattak volna

A rendező úgy számolt, hogy nagyobb szünetet tart a folytatások között, de belátta, mire vágynak a rajongók.

161
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Az Avatar: A víz útja bemutatójával kezdve két évente szeretnének új filmet mutatni, James Cameron rendező viszont felvetette, mi lenne, ha nagyobb szünetet tartanának a filmek között. A The Wrap interjúvolta meg direktort, amikor megjegyezte Cameron, hogy az Avatar 3. rész premierjét azért sikerült előrébb hozni, mert egymás után forgatták a másodikkal, és ezzel rengeteg időt nyertek.

Az eredeti Avatar második folytatását már leforgatták, amit Jon Landau producer nemrég megerősített egy interjúban. Az ünnepek előtt megtudtuk, hogy Cameron még karácsony előtt megvágta a filmet, és az első nyers vágás 9 órát tesz ki. A rendező kérése volt, hogy mind a 9 óra VFX-effektjét elkészítsék, és csak azután fogja megvágni véglegesre a filmet. Magyarul a harmadik rész munkálatával nagyon jól állnak, csak az utómunka van hátra, és erre két éve van a csapatnak, ám a negyedik rész tovább tarthat.

Léteznek. Ezek a történetek léteznek. Pontosan tudjuk, hogy mit csinálunk. Tudjuk, milyenek lesznek ezek a filmek. Csak végig kell mennünk a folyamaton, hogy elkészüljenek. Szóval, tudjátok, ideális esetben két év múlva kijön az [Avatar] 3. Ideális esetben talán 3 év múlva jön a 4. rész, és ideális esetben pár évvel később az 5. rész is. Tehát nem küldjük szünetre a csapatot, ezzel pedig megmarad a történet folytonossága. Véleményem szerint erre vágynak az emberek. Ha időt szentelnek ezekbe a karakterekbe, ráveszik magukat, hogy megnézzék ezt a világot, akkor megszeretnénk adni nekik azt, hogy ideális esetben ütemszerűen jönnek az új részek. Ez volt a terv, és ezt volt az egyik oka annak, hogy ilyen sokáig tartott a tervezés.

James Cameron

Különösen a fiatalabb sztárokat felvonultató filmeknél jelent problémát a forgatási ütemtervek megszervezése, hogy időben fel tudják venni az összes jeleneteket, s elkerüljék az úgynevezett Stranger Things-hatást, amikor a színészek az évek múlásával kiöregednek a szerepekből. Ez volt az oka annak, hogy az Avatar 2-3. jeleneteit egymás után vették filmre.

A filmrendező egy korábbi interjúban kifejtette, hogy “A 2 és a 3 ütemtervét a jelenetek típusai és a környezetek alapján kevertük össze. Azt mondtam, kezeljük úgy, mintha egy hatórás minisorozat lenne, és csak egyszer megyünk Frankfurtba. A 2. és a 3. rész összes jelenetét egyszerre fogjuk felvenni. Nagyjából ez volt a felállás. A színészek elérhetősége is probléma volt. Bármit, amit egy adott színésszel kellett csinálni, a 2. és a 3. összes jelenetét együtt vettük fel – és egy kicsit a 4. részből is. Le kellett forgatnom a jeleneteket a gyerekekkel. A 4. film 25. oldalán a történet közepén hat évet öregednek a gyerekek. Szóval minden jelenetre szükségem volt az öregedés előtt, és mindent, ami utána következik, majd később csináljuk meg.”

James Cameronnak vészterve is volt arra, ha a harmadik résszel le be kell fejezni a történetet. Az Avatar: A víz útja bemutatója előtt a rendező elmondta, hogy mivel nagyok sokba került a forgatás, csak akkor készülnek el a negyedik és ötödik filmek, ha nyereséggel zárnak a korábbi folytatások. De mivel a premiertől számított 12. napon már egymilliárd fölött jár az Avatar 2., túl sokat már nem kell aggódni a sztori befejezése miatt.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 3. “hektikus” utómunkálatairól és a tervezett megjelenési dátumról beszélt James Cameron

Kőkeményen dolgoznak az Avatar 3. részén, hogy tartani tudják a megjelenési időpontot.

Terminátor 2. – Az ítélet napja
Kritikák

Terminátor 2. – Az ítélet napja visszatekintő

Remek kezdés, pazar folytatás. Általában ez volt jellemző a régi franchise-okra, és...

Terminátor - A halálosztó
Kritikák

Terminátor – A halálosztó visszatekintő

Visszatekintettünk, hogy milyen is volt az első Terminátor-film.