Főoldal Filmek James Cameron azért forgatta egyszerre az Avatar folytatásait, hogy elkerülje a “Stranger Things-hatást”
Filmek

James Cameron azért forgatta egyszerre az Avatar folytatásait, hogy elkerülje a “Stranger Things-hatást”

Az Avatarnál szerették volna elkerülni azt a hibát, amivel a Stranger Things is szenvedett.

188
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron nemrég az Entertainment Weeklynek elmondta, hogy részben azért döntött úgy, hogy az Avatar: A víz útja és az Avatar 3-4. részeit egyszerre forgatja le, mert azt akarta, hogy a franchise elkerülje az általa “Stranger Things-hatásnak” nevezett jelenséget, vagyis amikor a gyerekszínészek olyan gyorsan nőnek fel a két rész között, hogy végül már nem hasonlítanak a gyerekekre.

A múlt héten bemutatott A víz útja több fiatal karaktert is bemutat, köztük Tukot (Trinity Jo-Li Bliss, aki 7 éves volt a szereposztáskor, és most 13 éves) és Spidert (Jack Champion, aki 12 éves volt a szereposztáskor, de most 18 éves). Champion gyorsan felnőtt, miután megkapta a szerepet, de ez nem jelent problémát a későbbiekre nézve, mivel James Cameron számolt ezzel. A rendező tudta, hogy a folytatások egy részét egyszerre kell leforgatni éppen ezért.

Máskülönben – és én imádom a Stranger Thingset -, de a “Stranger Things-hatást” kapjuk, amikor még középiskolásokat játszanak, [de] úgy néznek ki, mintha 27 évesek lennének. Tudod, én szeretem a sorozatot. Rendben van, függesszük fel a hihetetlenséget. Szeretjük a karaktereket, de tudod [van ez a probléma].

James Cameron

“Nem úgy tekint magára, mint a legfiatalabbra” – mondta Bliss a Variety egyik korábbi riportjátban. “A család talán védelmezi őt, de ő ezt alábecsülésként éli meg. A karakterem nem becsüli alá magát. Nagyon nagy szíve van, és annyira kíváncsi. Bármit megtenne, hogy megvédje a családját és Pandorát. Hihetetlen volt látni Tukot a képernyőn a végső formájában… Annyi szeretet van a szívemben, valahányszor ránézek a kis Tukra”.

Cameron hossz éveket töltött, mire megírta az Avatar folytatásainak forgatókönyveit, és mire leforgatta az egyes részeket. Jon Landau producer megerősítette, hogy gyakorlatilag teljesen leforgatták a harmadik részt is, és már az első jelenetet a negyedik részből is. Cameron a Collidernek elmondta, hogy a modellje hasonló ahhoz, amit Peter Jackson A Gyűrűk ura-trilógiával csinált.

“Ők mindhárom filmnél megragadták a lehetőséget, hogy egyszerre forgassák le azokat” – mondta Cameron. “A rendezőnek segítségül szolgáltak a könyvek, így mindig meg tudta mutatni a színészeknek azt, amit a karakterük ívéről tudni kellett. Úgy éreztem tehát, hogy nekem is ugyanezt kell tennem. Úgy kellett hozzáállnom, mintha a könyvek már elkészültek volna. Szóval az egyetlen út az volt, ha megírjuk az összes rész forgatókönyvét, és hagytuk, hogy a színészek elolvassák azokat, és lássák, hová tartanak a karaktereik, és mit jelent mindez. Nem mintha ez abban a pillanatban beszédes lenne, de szerintem ez olyasmi, amit a színészek a felkészülésük alatt át tudtak adni a karaktereiknek”.

Az Avatar: A víz útja című folytatást már világszerte játsszák a mozikban, és tegnap megjelent adatok alapján már egy fontos mérföldkőhöz érkezett. A következő hetekben bevételei fogják eldönteni, hogy elkészülnek-e a további folytatások. Bár Cameron filmre vette már a harmadik részt is, a munka legnagyobb része még hátra van a vizuális effektek életre keltésével. A franchise harmadik részét 2024. december 20-án szeretnék bemutatni.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

%s Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 3. “hektikus” utómunkálatairól és a tervezett megjelenési dátumról beszélt James Cameron

Kőkeményen dolgoznak az Avatar 3. részén, hogy tartani tudják a megjelenési időpontot.

Avatar: Frontiers of Pandora
Játékok

Két sztori DLC-t is kap az Avatar: Frontiers of Pandora

A Ubisoft leleplezte a játék megjelenése után érkező tartalmakat.

Terminátor 2. – Az ítélet napja
Kritikák

Terminátor 2. – Az ítélet napja visszatekintő

Remek kezdés, pazar folytatás. Általában ez volt jellemző a régi franchise-okra, és...

Terminátor - A halálosztó
Kritikák

Terminátor – A halálosztó visszatekintő

Visszatekintettünk, hogy milyen is volt az első Terminátor-film.