Főoldal Filmek James Cameron A Gyűrűk Urához hasonlította az Avatar: A víz útját
Filmek

James Cameron A Gyűrűk Urához hasonlította az Avatar: A víz útját

James Cameron nagy dolgokkal szeret játszani.

149
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron első Avatar-filmje 13 évvel ezelőtt jelent meg, és 2022-ben végre láthatjuk a folytatást is. Cameron rengeteg időt szánt a folytatás kidolgozására, többször átírta a forgatókönyvet, és soha nem használt technológiákat dolgoztak ki a víz alatti jelenetek felvételére. Ennek köszönhető többek között az is, hogy Kate Winslet megdöntötte Tom Cruise rekordját.

Az Avatar 2-3. részt egymás után forgatták, és valószínűleg hasonlóan tesznek majd 4. és 5. résznél is, aminek munkálatai jövőre kezdődnek. Az egyes részek fényképezése nagy hasonlóságot mutat Peter Jackson A Gyűrűk Ura-trilógiájával, amit az új-zélandi rendező szintén egymás után rögzített. Így már érthető, hogy James Cameron miért hasonlította egymáshoz a két franchise-t.

Empire magazinnak adott interjúban a direktor arról is mesélt, milyen kihívás volt a semmiből dolgozni az Avatar-sagán, ami terjedelem tekintetében olyan nagy, mint a nagysikerű A Gyűrű Ura volt.

Azt mondtam az akkori Fox-rezsimnek, hogy ‘Megcsinálom, de itt egy nagyobb játékot kell játszanunk. Nem akarok csak egy filmet csinálni, egy filmet csinálni, és majd egy másik filmet akarok. Egy nagyobb történetet akarok elmesélni. Azt mondtam: “Képzeljük el, hogy létezik egy olyan regénysorozat, mint A Gyűrűk Ura, és mi adaptáljuk őket”. Nos, ez elméletben nagyszerű volt, de aztán el kellett mennem megalkotni azokat a rohadt regényeket, amelyekből adaptálni lehetett.

James Cameron

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első film eseményei után játszódik, és Sully és családja (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét meséli el, a gondokat, amelyekkel szembetalálják magukat, hogy milyen távolságokat képesek megtenni egymás biztonsága érdekében, a csatákat, amelyeket az életben maradásért vívnak, és milyen tragédiákat élnek át.

A filmet írta és rendezte James Cameron, Josh Friedman társíró, a főbb szerepekben Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi és Kate Winslet látható.

Az Avatar 2. része 2022. december 16-án kerül a mozikba. Az Avatar 3. rész forgatása már tavaly szeptemberben befejeződött, a film 2024. december 20-án, az Avatar 4.2026 decemberében, az Avatar 5. pedig 2028 decemberében kerül a mozikba.

Avatar: A víz útja

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 3. “hektikus” utómunkálatairól és a tervezett megjelenési dátumról beszélt James Cameron

Kőkeményen dolgoznak az Avatar 3. részén, hogy tartani tudják a megjelenési időpontot.

Avatar: Frontiers of Pandora
Játékok

Két sztori DLC-t is kap az Avatar: Frontiers of Pandora

A Ubisoft leleplezte a játék megjelenése után érkező tartalmakat.

Terminátor 2. – Az ítélet napja
Kritikák

Terminátor 2. – Az ítélet napja visszatekintő

Remek kezdés, pazar folytatás. Általában ez volt jellemző a régi franchise-okra, és...

Terminátor - A halálosztó
Kritikák

Terminátor – A halálosztó visszatekintő

Visszatekintettünk, hogy milyen is volt az első Terminátor-film.