x
Close


Közelgő események

Filmek

Jackie Chan megerősítette, hogy elkészül a Csúcsformában 4.

A forgatókönyv már majdnem elkészült, jövőre kezdődik a forgatás.

Jackie Chan megerősítette, hogy elkészül a Csúcsformában 4.
  • Publisheddecember 9, 2022

Jackie Chan minap megerősítette, hogy már a rendezővel tárgyalnak a Csúcsformában 4. részről. A forgatókönyv már majdnem teljesen kész, és ha minden jól megy, akkor jövőre neki is látnak a forgatásnak. Tíz éve már annak, hogy Jackie Chan és Chris Tucker főszereplésével bemutatták a Csúcsformában 3. részét, és a franchise egyik legjobb darabja volt.

A harmadik rész világszerte 258M dollárt termelt, de messze elmaradt a 347 millió dollárt bezsebelt második résztől, ezért sokáig kérdőjeles volt a negyedik rész. 2012 szárnyra kaptak a pletykák, hogy a trilógia után jön a negyedik rész, de 5 éve gyakorlatilag egy szót sem hallottunk az új részről. Most azonban a film egyik főszereplőjét alakító Jackie Chan jó hírrel szolgált.

A Vörös-tengeri Nemzetközi Filmfesztiválon a 68 éves harcművész sztár megerősítette a Variety kérdésére, hogy már a rendezővel tárgyalnak, és a Csúcsformában 4. forgatását jövőre kerülhet sor. Ahogy feljebb már említettük, a közelgő folytatáson a New Line Cinema egy ideje már dolgozik, Chris Tucker már 2018-ban elárulta, hogy készül a negyedik rész.

“Elkészül ez a film” – mondta akkor a színész. “Ez lesz lesz minden Csúcsformában csúcsa. Jackie készen áll, és úgy akarjuk megcsinálni, hogy az emberek soha ne felejtsék el”. Még abban az évben Brett Ratner rendező azt állította, hogy ő fogja tető alá hozni a projektet, annak ellenére, hogy a producerek ennek ellenkezőjét állították.

“Brett járta a várost, és azt mondta az embereknek, hogy egy Csúcsformában-filmet fog készíteni, mert ezzel próbál újra felkerülni a radarra” – mondta a THR-nek egy stúdióvezető. “Próbálja elhitetni, hogy foglalkoztatható.” A probléma az volt ezzel, hogy néhány hónappal korábba Ratnert szexuális visszaéléssel vádolták meg, és kénytelen volt kiszállni a Wonder Woman-franchise-ból.

A Csúcsformában-film producere, Arthur Sarkissian megerősítette, hogy Ratner “nem vesz részt”, és azt mondta: “Engem csak az érdekel, hogy a lehető legjobb filmet készítsük el”. Szóval most ott állunk, hogy hivatalosan még nincs rendezője a negyedik résznek. Chan korábban az egyik interjúban elmesélte, még mindig szívesen emlékszik vissza az első rész sikerére. “Kaptam egy telefonhívást. Brett Ratner és Chris Tucker hívott New Yorkból” – mondta. “Őrültek voltunk. Az első hétvégén 70 millió dollárral zártunk.”

A Csúcsformában összesen 244 millió dollárt hozott a kasszáknál, és mind Chan, mind Tucker visszatért a két folytatásban. A film egyik erőssége a látványos akciójelenetek és a jól megkoreografált jelenetek voltak. Chan szerint “Annyi jó akciósztár van, de az én akcióm jobb, mint másoké, és nem azért, mert tényleg jó vagyok, hanem mert a forgatókönyvet úgy írom, hogy jó legyen nekem. A kameraszöget is úgy állítom be, hogy jobb legyen az akcióm. Éjszaka hazamegyek, és megvágom magam, és ehhez hasonló dolgokat csinálok még, hogy jobbá tegyem az akciómat.” A Csúcsformában 4. ellenére Chan megígérte korábban, hogy több romantikus filmet és kevesebb akciófilmet fog készíteni.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.