Wide Screen
Image default
Filmek

J.J. Abrams provokatívnak nevezte a Star Wars: The Rise of Skywalker címét

Múlt hét pénteken végre bemutatták a Skywalker-saga IX. rész teaserét, és egyúttal a filmcímről is lehullt a lepel a Star Wars Celebrationön.

Hosszú hónapokat kellett várnunk, hogy végre kiderüljön, idén karácsonykor milyen címen mutatják be a IX. részt a mozikban, míg végül pénteken Chicagóban lerántották a leplet a Star Wars: The Rise of Skywalker első teaser előzeteséről, ami több kérdést is felvetett az esemény után, köztük, hogy miért ezt a címet választotta J.J. Abrams rendező.

A panel után a rendező elárulta, nagyon óvatos volt címadásnál, hogy milyen címet adjon a Skywalker-saga utolsó fejezetének, hogy még véletlenül se áruljon el sokat a történetről, csak éppen annyit, hogy ez lesz egy hosszú történet lezárása. Abrams azt is elmondta, hogy a filmből választ kapunk majd mindenre, köztük az alcímre:

Ez a filmcím tűnt a legmegfelelőbbnek ehhez a filmhez. Tudom, hogy provokatív és kérdéseket vet fel, de szerintem, mikor majd megnézed a filmet, érteni fogod, hogy mit is jelent. A címadás nagyon furcsa felelősséggel jár. Nemcsak a három film, hanem a kilenc film végét jelenti, és egyúttal annak gondolata is, hogy a történetet össze kell kapcsolni a korábban bemutatott részekkel.

J.J. Abrams

Az egyik legnépszerűbb rajongói elmélet, miszerint a The Rise of Skywalker története Rey vagy Kylo Ren felemelkedéséről fog szólni, s mivel tudjuk, hogy J.J. Abrams nem hagyta annyiban Rian Johnson döntését Rey szüleiről, még az sem zárható ki, hogy Rey valóban egy Skywalker leszármazott. Esetleg Palpatine rejtélyes visszatérése megihlette a rendezőt, s valóra váltja a rajongói teóriát, miszerint Rey az Uralkodó unokája?

Még több a témában...

Rey igazi családjára is fény derül Az utolsó Jedik-ben?

Kévés Bence Mihály

Rey új külsővel tér vissza a Star Wars: Episode VIII-ban?

Kévés Bence Mihály

Mégsem mutatják be a mozikban a Cloverfield 3-at?

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább