J.J. Abrams

J.J. Abrams majdnem visszautasította a Star Wars: Episode IX. részt

Nem sokon múlott, hogy ne J.J. Abrams rendezze a Star Wars: Episode IX részt.

Nem sokon múlott, hogy ne J.J. Abrams rendezze a Star Wars: Episode IX részt.

J.J. Abrams először a 2015-ben bemutatott Star Wars: Az ébredő Erő rendezői székében foglalt helyet, majd miután Colin Trevorrow rendező és Kathleen Kennedy között kreatív különbség támadt, s direktor lelépett, s a Lucasfilm felajánlotta a rendezés jogát Abramsnek, aki azonban majdnem nemet mondott, hogy visszatérjen a messzi-messzi galaxisba. [penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”rand”]

Manapság nem könnyű rendezőnek lenni, hatalmasok az elvárások, különösképpen igaz ez a Star Wars franchisera. Így érthető, hogy a Lucasfilmnek miért kellett hosszasan győzködnie Abramst a visszatérésről, aki végül igent mondott a felkérésre – bár tudjuk, hogy a stúdió először Rian Johnsont ajánlotta fel -, és Chris Terrioval közösen teljesen átírták Colin Trevorrow forgatókönyvét is.

A Fast Company készített egy rövid interjút a rendezővel, aki elmondta, hogy Az ébredő Erő után egy rajongóként szeretett volna beülni a fináléra, azonban Katie McGrath felesége meggyőzte őt arról, hogy vállalja el a rendezői teendőket, s méltóképpen zárja le a Skywalker-sagát.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”J.J. Abrams”]Nem nekem kellett volna ott lennem. Tudjátok, nem én vagyok az a srác. Más dolgokon dolgoztam, és valami más volt, amiről azt gondoltam, hogy a következő projektem lesz. Végül Kathy Kennedy felhívott és azt mondta: „Igazán komolyan gondolnád a visszatérést?” És azzal, hogy elkezdődött, minden olyan gyorsan történt. Az egész dolog őrülten a bizalomra alapozott. És volt egy pillanat, mikor majdnem azt mondtam, hogy „Nem, nem fogom megtenni.”[/penci_blockquote]

Kíváncsiak lettünk volna, hogy a Lucasfilmnek milyen terve lett volna arra az esetre, ha Abrams nemet mond a felkérésre, hiszen a film bemutatóját már kitűzték 2019-re, és a Solo: Egy Star Wars-történet kudarca után aligha engedhetett volna meg egy másik baklövést. Ugyanakkor érthető, hogy Abrams miért vacillált annyit a trilógia befejező részén, hiszen elképesztően nagy nyomás van a rendezőkön, és úgy kell lezárni az évtizedek óta tartó mítoszt, hogy mindenki elégedett legyen vele. Most azonban Abrams bizonyíthat, mert négy évvel a hetedik rész után mindent megválaszolhat, köztük hogy valóban senkik voltak-e Rey szülei és kik azok a Ren lovagok.

Magyar idő szerint pénteken 18 órakor kezdődik a IX. rész panel a Star Wars Celebrationön, ahol többek között megtudjuk a film címét és bemutatják az első előzetest is.

J.J. Abrams

Total
10
Shares
Previous Article
Kevin Feige

Csak 5 év múlva látjuk az X-Meneket és a Fantasztikus Négyes karaktereit a Marvel Moziverzumban

Next Article

JÁTÉKTESZT: Call of Duty Black Ops 4 Blackout

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!