Főoldal Játékok PlayStation Ingyenes DLC-t kap a God of War Ragnarök
PlayStation

Ingyenes DLC-t kap a God of War Ragnarök

Decemberben Valhalla címen egy epilógus történetben visszatér Kratos.

482
God of War Ragnarök
Forrás: PlayStation

A 2023-as The Game Awards keretében leplezte le a Sony, hogy december 12-én egy új DLC-t kap a nagy sikerű God of War Ragnarök. A 2022-es játékból már 12 millió példány ment el PS4-re és PS5-re összesen. A játék igazából lezárta Kratos történetét, de a fejlesztő Santa Monica Studio még egy utolsó kalandra invitálja a játékost, hogy méltóképpen búcsúztassuk el a Valhallába jutott Kratost.

A DLC egy epilógus történet lesz a Ragnarök eseményei után. Kratos egyedül fog bolyongani a skandináv mitológia túlvilágán, ahová a legenda szerint az elesett harcosok kerültek. A DLC története tehát Kratos személyiségére és életútjára összpontosít majd. A rövid előzetesből kiderült, hogy nem csak új történetre, hanem átdolgozott harcrendszerre is lehet majd számítani. Számos új elemet visznek bele a fejlesztők és a széria történetében először a roguelike műfaj is előkerül. A Valhalla arra biztatja majd a játékost, hogy Kratos harci arzenáljának egy más, újfajta aspektusát fedezzék fel. A roguelike műfajból adódóan, ha Kratos elesik, akkor utána újraéled és a játékos kezdheti elölről a harcokat. Ez arra késztet majd, hogy tanuljunk, fejlődjünk folyamatosan.

Kratosnak nem csak új harcokat kell elsajátítania, de mellé új fegyvereket, páncélokat is kap majd. Bármikor hozzáférhetünk az összes fegyverhez és a teljesen kioldott képességfához is. Azonban minden egyes próbálkozáshoz a pajzsot és a spártai düh útját érdemes választanunk majd. Érdemes stratégiát felállítani a harcok előtt, mert sok múlik a döntéseinken majd. A DLC öt különböző nehézségi fokozatot kínál majd. Ráadásul nem szükséges hozzá az alapjátékot is végigvinnünk, bármikor belekezdhetünk a Valhallába. Természetesen a teljes élményért és történetért tartogassuk ezt a végére. A Sony nagyvonalúsága, hogy a DLC teljesen ingyenesen letölthető lesz azoknak, akik már megvásárolták a God of War Ragnarök játékot valamelyik PlayStation konzolra.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

Marvel’s Spider-Man 2 frissítés érkezik március 7-én

Ezeket az újdonságokat hozza a Marvel’s Spider-Man 2 következő frissítése.

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.

Microsoft Xbox
Játékok

Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy mely Xbox-játékok jönnek a rivális konzolokra.