Főoldal Játékok Ilyen lesz az Earthworm Jim 4
Játékok

Ilyen lesz az Earthworm Jim 4

Negyed évszázad elteltével is jól tartja magát.

668
ej4

Az már pár hónappal ezelőtt megtudhattuk, hogy Earthworm Jim 1 és 2 eredeti fejlesztőcsapata (Doug TenNapel, David Perry és Tommy Tallarico) újra összeáll és 25 év elteltével új részt készítenek. Az Earthworm Jim 4 kizárólag Intellivision Amico-ra jelenik majd meg, valamikor jövőre.

Most viszont végre meg is láthatjuk, hogy mire számíthatunk, ugyanis kaptunk egy tesztvideót, ami megmutatja a majdani gameplay minőségét. A kézzel rajzolt és animált szereplők, valamint hátterek, továbbá 60 FPS képfrissítés mind jól hangzanak.

De mi is az az Intellivision Amico? A nyolcvanas évek egyik legendás konzolgyártója a holtaiból támadt fel és épp Tommy Tallarico – aki leginkább zenészként, zeneszerzőként ismert (a Video Games Live koncertek is az ő nevéhez fűződnek) – a cég mostani CEO-ja. Az új masina jövő áprilisban várható és inkább a retró rajongóit célozza be, bár nem világos hogy pont őket sikerül-e majd megvenni, a vizuálisan felújított, de mai mércével még mindig nem éppen szép játékokkal.

A csapatból még David Perry neve is megér egy említést, hiszen egy igazi veterán játékfejlesztőről beszélhetünk. Munkái közt ott vannak a zseniális 7-UP’s Cool Spot, a Disney’s Aladdin, szívesen emlékszünk az MDK-re, a Wild 9-ra és a Messiahra is, valamint soha nem bocsátjuk meg neki az Enter the Matrix plusz a The Matrix: Path of Neo féle retteneteket. Azt viszont talán kevesen tudják, hogy ő bábáskodott a Gaikai streaming szolgáltató felett, amelyet aztán a Sony szőröstül-bőröstül bekebelezett – ebből lett a PS Now.

Kíváncsian várjuk mit tesz le a csapat.

Szerző
Sinka Tamás

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Közelgő események