x
Játékok

Így gyorsíthatod fel újra egyszerűen az androidos mobilod!

Idővel minden okostelefont utolér a lassulás, de szerencsére vannak tippek, melyekkel felgyorsíthatod az Androidot.

Így gyorsíthatod fel újra egyszerűen az androidos mobilod!
  • Publishednovember 15, 2017

Idővel minden okostelefont utolér a lassulás, de szerencsére vannak tippek, melyekkel felgyorsíthatod az Androidot.

Manapság már nincs igazán rossz okostelefon, hiszen a technológia fejlődésének hála eljutottunk oda, hogy még egy 30 ezer forintos androidos telefon is kényelmesen használható. Legalábbis, amikor új! Idővel ugyanis, a folyamatos telepítés és használat következtében lelassulhatnak a készülékek. Mostani írásunkban 5 olyan, igazán egyszerű, de mégis hasznos tippet mutatunk be, amely segít abban, hogy újra gyors legyen a mobilod:

1. Töröld le a felesleges programokat

Természetesen jó dolog új alkalmazásokat kipróbálni, ám lássuk be, 10 programból maximum 2 olyan marad, amit hosszú távon is használni fogsz. Épp ezért azt javasoljuk, hogy amennyiben nem szeretnéd, hogy háttérfolyamatok lassítsák a készüléked, minden, régóta vagy egyáltalán nem használt programot törölj le! Ezzel nemcsak helyet szabadítasz fel, de esélyt sem adsz arra, hogy egy program a háttérben tovább üzemelve lefoglalja a telefonod erőforrását.

2. Kapcsold ki a szükségtelen gyári alkalmazásokat

Sajnos sok gyártó teletömi a telefonjait különböző, már első pillanatban is felesleges alkalmazásokkal, vagyis nemcsak a feleslegesen letöltött, de már az eleve ott lévő appok is okozhatnak problémát.. Jó hír, hogy ezeket deaktiválni is lehet, méghozzá a Beállítások/ Alkalmazások fül alatt, a program nevére kattintva. Ilyenkor az összes letöltött frissítést törli a rendszer, illetve teljesen ki is kapcsolja az alkalmazást.

3. Ne hagyd, hogy az applikációk folyamatosan dolgozzanak a háttérben

Akárcsak a felesleges programok letörlése, úgy az alkalmazás-frissítések helyes beállítása is rendkívül fontos. Sok erőforrást megtakaríthatsz, ha manuálisan frissíted az e-mailjeid és a Facebook hírfolyamot, illetve nem hagyod, hogy a különféle programok folyamatosan lekérjék az új adatokat. Azzal ugyanis, hogy ezek a szolgáltatások a háttérben folyamatosan új adatok után keresnek, rendesen leterhelik a telefonod, nem csoda, ha előbb vagy utóbb a sebesség csökkenését érzékeled.

4. Legyen újra egyszerű a főképernyő

Azzal is sokat segíthetsz a telefonod gyorsaságának megőrzésében, ha nem telepítesz a gyáritól eltérő főképernyőt. Gyakori ugyanis, hogy bár ezek funkciókban gazdagok és egy csúcstelefonon jól működnek, a középkategóriás vagy annál olcsóbb modelleken akadoznak, ezzel is rontva a felhasználói élményt. Emellett segít, ha a főképernyőre nem teszel ki nagyméretű, folyamatos frissítést igénylő widgetet, illetve háttérképből sem mozgót, hanem sima képet állítasz be.

5. Telepítsd a legújabb frissítéseket

Végezetül nem győzzük hangsúlyozni, hogy minden esetben érdemes telepíteni az új frissítéseket! Ezek ugyanis sok esetben hibajavításokat tartalmaznak, amelyek segíthetnek abban, hogy telefonod újra gyorsabban üzemeljen! Bár sok készülék azonnal jelzi, ha van elérhető frissítés, manuálisan a Beállítások/Telefonról menüpontban, a rendszerfrissítés feliratra kattintva ellenőrizheted.

Látogass el webshopunkra, ahol most kiemelt kedvezményekkel vásárolhattok Samsung, Huawei és LG androidos okostelefonokat.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.