Close


Közelgő események

Előzetesek

Idris Elba a terroristákkal harcol az Apple Hijack című valós időben játszódó sorozatának első trailerében

Az Apple TV új sorozatában Idris Elba megpróbálja visszaszerezni a repülőgépet a terroristáktól.

  • PublishedMay 26, 2023

Az Apple TV+ Hijack című sorozatának első előzetesével az égbe repíti a nézőket. Az új, valós időben játszódó sorozatban Idris Elba a tapasztalt üzleti tárgyaló Sam Nelsont játssza, aki élete legszorultabb helyzetébe kerül, amikor egy eltérített repülőgép fedélzetén találja magát. Miközben a hatóságok kétségbeesetten nyomoznak válaszok után, Nelson életét kockáztatva akcióba lendül a gép fedélzetén, hogy megmente magát és az utastársait.

Az akció valós időben zajlik, a Dubajból Londonba tartó hétórás repülőút során. Az előzetesből megtudjuk, hogy főszereplőt csak egyetlen cél hajtja, hogy mielőbb a családjával legyen. Egy általános repülőútnak indúlt, de minden megváltozik, amikor fegyveresek eltérítik a járatot. A terroristák átveszik a repülőgép felett az irányítást, mindenkit visszaparancsolnak a helyükre, elveszik a telefonjaikat, és még a pilótákat is félreállítják. A földi személyzet lassan ráébred a történtekre, és nyomozni kezd, miközben a fedélzeten mindenki a legrosszabbtól tart. Az utasok szerencséjére a fedélzeten van Elba karaktere, aki hamarosan túsztárgyalásba kezd, sőt, még arra is módszere, minkét tud társalogni az utasokkal a fedélzeten, hogy közös erővel visszavegyék az irányítást a gépen.

Miközben a levegőben Elba próbálja életben tartani a reményt, addig a londoni földön egy terrorelhárító csapat, amelyet Archie Panjabi (A férjem védelmében) vezet, belekeveredik a nyomozásba, és igyekszik válaszokat találni, mielőtt meghalnának az utasok.

A George Kay (Lupin) és Jim Field Smith (Criminal) által készített sorozatban Christine Adams, Max Beesley, Eve Myles, Neil Maskell, Jasper Britton, Harry Michell, Aimee Kelly, Mohamed Elsandel és Ben Miles is szerepel.

Az írás és a rendezés mellett Kay és Field Smith mindketten executive producerként is tevékenykednek Elba, Jamie Laurenson, Kousetta és Kris Thykier mellett. Ez az első olyan sorozat, amelyet Elba által vezetett Green Door Pictures produkciós cég és az Apple közösen fejlesztett. A Hijack a 60Forty Films terméke, az Utolsó befutók és az Az essexi kígyó című Apple-drámák mögött álló produkciós cég, valamint Kay és Field-Smith Idiotlamp Productions cége.

A Hijack első két epizódját 2023. június 28-án, szerdán fogják bemutatni az Apple TV+-on, majd augusztus 2-ig minden szerdán egy új epizód következik.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.