Főoldal Játékok Idén 25 éves a Tomb Raider széria
Játékok

Idén 25 éves a Tomb Raider széria

Rengeteg meglepetéssel készülnek a fejlesztők erre a különleges évfordulóra.

156

A Tomb Raider sztárja, a híres régész kalandor Lara Croft igazi ikonná nőtte ki magát a videojátékiparban és azon túl. Valamint letörölhetetlen virtuális nyomott hagyott a szórakoztatóipar minden felületén. A tudományos kiválóság nagyköveti kinevezésétől élő megjelenésig a U2 koncertjén, Lara Croft tízmilliók életére volt hatással világszerte. 

Több, mint 30 játékával és több száz díjával a hősnő már 25 éve kulturális ikon a játékosok kijelzőjén, megjárta Hollywood filmvásznait, T-Rexekkel harcolt, ősi ereklyéket ásott ki és megmentette a világot egy-két apokalipszistől. Lara már több tucat országban járt, felfedezte a Földközi-tengert, az Adriát, az Andamán-tengert, eljutott az Antarktiszra és az Északi Sarkra, valamint újra felfedezte Atlantiszt és Yamatai elveszett szigetét.

„A 25 év alatt a Tomb Raider sokkal több lett, mint egy játék, és Lara Croft igazi kulturális ikonná vált” mondta Scot Amos, a Crystal Dynamics stúdióvezetője. „Rendkívül büszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk ezeknek a gazdag kalandoknak, de az igazi elismerés a rajongókat illeti. A káprázatos Tomb Raider közösség tette mindezt lehetővé, és alig várjuk, hogy velük együtt ünnepeljük ezt a történelmi mérföldkövet és még számos évtizedet.”

A Tomb Raider 25. évfordulójának egész éves ünneplése a sorozat főbb játékainak részletes felfedezését, köztük nosztalgikus anyagokat az archívumból, fejlesztői interjúkat, közösségi aktivitásokat, élő végigjátszásokat és sok mást tartogat. Az elkövetkezendő hónapokban a Crystal Dynamics újra ellátogat a főbb Tomb Raider játékokba, minden hónapban egy adott játékra fókuszálva. A Tomb Raider és Lara Croft rajongók további bejelentésekre is számíthatnak az év során.

Szerző

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Shadow of the Tomb Raider
Játékok

Korábban tagadták, ám mégis leépítés zajlik a Tomb Raider fejlesztőjénél

A Crystal Dynamics-től már tíz alkalmazott távozott.

Marvel's Avengers
Játékok

Hatalmas leárazást kapott a Marvel’s Avengers, mielőtt végleg eltűnik az áruházakból

A Crystal Dynamics Marvel-játéka szeptember végéig fillérekért megvásárolható, aztán örökre eltűnik.

Tomb Raider I-III Remastered
BREAKINGJátékok

Felújított változatot kap az első három Tomb Raider-játék

Valentin napon érkezik a Tomb Raider I-III Remastered kiadása.

Final Fantasy XVI
Játékok

Fizetős DLC-t kap és PC-re is érkezik a Final Fantasy XVI

A játék két új fizetős DLC-vel bővül és PC-re is kiadják.