Főoldal Sorozatok Horrorisztikusan néznek ki A Hatalom Gyűrűi új ellenségei
Sorozatok

Horrorisztikusan néznek ki A Hatalom Gyűrűi új ellenségei

Kik ezek a lidérces lények?

2.1k
A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi
Forrás: Amazon Studios

A Prime Video visszahozta J.R.R. Tolkien Középföldéjét a streaming világába a 2022-ben bemutatott A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi című sorozatával, de a rajongókat igencsak megváratják a folytatással. Az első évad befejezése ráadásul megannyi kérdést nyitva hagyott, legyen szó a titokzatos mágusról vagy Szauron mestertervéről.

Még májusban jelent meg az első előzetes a második etaphoz, mely sokkal gyorsabb tempót, s végre címéhez hűen, több gyűrűt is ígért. Azonban Szauron erejének gyarapodásával új lények is hőseink útját állják majd, ahogy azt a legújabb promóciós anyagok is prezentálják. Hogy kik ők, arról alább essen szó.

rings-of-power
Forrás: Empire

A képeken látható horrorisztikus alakok a magyar fordításokban buckamanó névre hallgatnak (Barrow-wights), s kimaradtak Peter Jackson feldolgozásaiból. A könyvek lapjai alapján leginkább alakváltó fantomokként lehet elképzelni őket, csontos alakokként, fénylő, de rideg szemekkel. Hangjuk borzalmas és egyben hipnotikus, aki mágiájukba gabalyodik könnyen elveszti saját akaratát. Sötétségben szinte legyőzhetetlenek, de például Bombadil Toma (az Öregerdőben lakó embernek látszó titokzatos lény, akire nem hat az Egy Gyűrű és kilétére máig nincs pontos magyarázat), aki szintén kimaradt a filmekből, képes volt dalával elűzni őket, ezzel mentve meg Frodóék életét. Ráadásul tudjuk, hogy ő maga is szerepelni fog a második évadban, így lehetséges, itt is segítő kezet, vagy épp hangot nyújt Galadrieléknek. Az előzetes egyes kockáin a csapat egy ködös területen bolyong, valószínűleg ezen a ponton kapcsolódnak majd be a történetbe manóink. A könyvekben Frodóék egy Sírbuckák nevű helyen találkoznak velük, de egyébként egész Középföldén összefuthatnak velük az óvatlanok, így itt nem feltétlenül lehet azonos a helyszín.

Jason Smith VFX-szakember a következőképp írta le őket az Empire-nek: „A buckamanók olyan felélesztett hősök, akik akaratuk ellenére a sötétséget szolgálják. Nagyon izgalmas volt elvállalni valami olyat, amit még nem láttam. Élőhalottak már voltak, de ilyen még nem. Egy kis horrorfilmet csináltunk Középföldén.”

rings-of-power
Forrás: Empire

Szintén az Empire-lapjain Patrick McKay alkotó arról is nyilatkozott, hogy mi volt a pontos tervük az új évaddal. „A második évadban most megvan az a lehetőség, hogy a közönség is a cinkosa legyen. Tudjuk, hogy ki ő. Azt is elég jól tudjuk, hogy mit akar. A móka az, hogy látjuk, ahogy mások is belekeverednek a hálójába. Ahogy az évad kibontakozik, úgy indul be a terve. Egyik kalapács a másik után törik, míg végül az utolsó néhány epizódban rájövünk, hogy milyen gonosz és milyen összetetten tervezi meg az egészet. Minden történetszálunk kezd összeérni, és az egyetlen történet az, ahogyan Szauron újbóli megjelenése mindenkit érint, és az egész világot fenyegeti.”

Az új évadban természetesen visszatér Morfydd Clark Galadrielként, Robert Aramayo Elrondként, Owain Arthur Durin hercegként, Ismael Cruz Córdova Arondirként és Charles Edwards Celebrimborként, ahogy Charlie Vickers is Szauron szerepében, illetve sokan mások is. Emellett számos új szereplő is csatlakozik a gárdához, köztük a Trónok harca és a Bridgerton színészei is.

A Hatalom Gyűrűi második évadának forgatása szerencsére még a 2023-as WGA írói sztrájk előtt véget ért, és az új epizódokat pedig augusztus 29-től tűzi műsorra a Prime Video.

Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

2 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Blade Runner 2049
Sorozatok

Az Eufória sztárja is csatlakozik a Szárnyas fejvadász 2099 sorozathoz

Újabb színésszel bővült az Amazon Prime Video készülő cyberpunk sorozata.

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi
Sorozatok

Politikai okok miatt nem tér vissza A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi egyik színésze

Több ponton is változik A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi szereplőgárdája a...