Főoldal Filmek Hogyan döntötte el a Marvel Studios, hogy melyik hős élje túl Thanos csettintését?
Filmek

Hogyan döntötte el a Marvel Studios, hogy melyik hős élje túl Thanos csettintését?

Végül az eredeti Bosszúállókat életben hagyta a Marvel, de miért éppen őket?

423
Bosszúállók: Végtelen háború
Forrás: Marvel Studios

A Marvel Moziverzum a modern idők egyik legnagyobb franchise-sikere. Egy nagy összefüggő univerzumról beszélünk több tucat karakterrel, amely folyamatosan bővül. Kezdetben csak mozifilmeket készítettek, de idővel tévésorozatok is helyet kaptak, de az eredmény mindig az volt: az egyes történetszálak végül találkoztak hol itt, hol ott, akárcsak a filmeket inspiráló képregényekben.

A 2008-as Vasember című filmmel a filmtörténelem legnagyobb filmes univerzumát építette fel Kevin Feige és kreatív csapata, amely még mindig uralja a popkultúrát, igaz az utóbbi években kissé megkopott az MCU jó hírneve. A 2010-es évek elején merész vállalkozásnak tűnt, hogy egy egészestés filmet forgassanak egy beszélő mosómedvéről és egy fa barátjáról, de A galaxis őrzői hatalmas siker volt. Ma már minden könnyebben megy, sokkal több mindent el lehet adni, de ez 2014-ben még közel sem volt így, mert a nézők a legnagyobb hősökre voltak kíváncsiak: Vasemberre, Amerika Kapitányra és Hulkra.

Thanos egy csettintéssel kiirtotta a fél univerzumot

A stúdió egyik legnagyobb sikere a Bosszúállók: Végtelen háború, egy példátlan filmes crossover, amely több tucat hőst összehozott egyetlen filmben, majd rövid időre megölte az élőlények felét, köztük a Bosszúállókat is. Bár véletlenszerűnek tűnt, hogy ki maradhat életben, és kit porlaszt el Thanos, egy képletet alkalmaztak – olvasható a Slashfilm irományában. Joanna Robinson, Dave Gonzales és Gavin Edwards MCU: The Reign of Marvel Studios című könyvében a szerzők elmesélik, miként született meg a döntés, hogy ki élje túl Thanos csettintését.

Kevin Feige a Marvel Studios vezetője, Trianh Tran producerrel, illetve Christopher Markus és Stephen McFeely írópárossal, továbbá Anthony és Joe Russo rendezőkkel közösen dugták össze a fejüket, hogy megvitassák a témát. Egy tárgyalóteremben ültek össze, ahol Marvel Moziverzum karaktereit ábrázoló kártyák hevertek az asztalon, akik szerepet kaptak a filmben. A könyv szerint a kártyákkal egy játékot játszottak – “Ki él és ki hal meg”.

Feige azt szerette volna, hogy az alapján döntsenek a témában, hogy mi lenne a “legszívszorítóbb”. Ez azt jelentette, hogy T’Challa megölésével a közönséget, Buckyval Steve Rogerst, Peter Parkerrel pedig Tony Starkot bántották volna leginkább a filmben. És ez még nem minden! A könyv szerint minden egyes kártya hátoldalán “a karaktert alakító színész fizetése és kontraktusa” szerepelt. Bár McFeely szerint “nem tudták, hogy az egyes színészek mennyit keresnek”, a kártyákon “egy dollárjel vagy akár öt dollárjel” szimbolizálták a színész gázsiját, valamint információt kaphattak arról, hogy a színészeknek már volt élő szerződésük a stúdióval vagy új szerződést kellett kötniük. Ezzel azt szerette volna elérni a stúdió, hogy a színészek új szerződéssel megkeressék őket, hiszen tisztában voltak vele, hogy minden idők egyik legnagyobb bevételű filmje lesz a Bosszúállók: Végjáték, miközben a stúdiónak nem állt érdekében új szerződést kötni a színésszel, hogy aztán a következő filmben megöljék a karakterét.

Végül a film készítői úgy döntöttek, hogy a Bosszúállók eredeti hat tagját életben hagyják, történetük a Bosszúállók: Végjátékban csúcsosodjon ki, amely egyben sok karakter lezárását is jelentette.

Bosszúállók
Forrás: Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával nézz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.