Főoldal Filmek Hivatalosan is James Gunn a Superman: Legacy rendezője, és azt is megtudtuk, miért hezitált eddig a rendezésen
Filmek

Hivatalosan is James Gunn a Superman: Legacy rendezője, és azt is megtudtuk, miért hezitált eddig a rendezésen

James Gunn hosszas bejegyzésben ecsetelte, miért gondolkozott annyit, hogy elvállalja a rendezői feladaot.

552
Superman: Legacy

A múlt heti híreket követően, miszerint a DC Studios társ-vezérigazgatója, James Gunn írja és rendezi a Superman: Legacy című filmet, a filmrendező most megerősítette, hogy valóban ő áll majd a kamera mögé a DC Univerzum első mozifilmjénél. A hír nem lepett meg senkit, ugyanakkor a direktor elárulta, hogy sokat törte a fejét rajta, hogy elvállalja-e a feladatot.

A galaxis őrzői: 3. rész rendezője és a DC Studios társ-vezérigazgatója a közösségi média felületén egy hosszú bejegyzésben osztott meg érzelmes sorokat az útról, ami ahozz vezetett, hogy legyen a reboot rendezője. Gunn arra is tett utalást a posztban, hogy mire számíthatnak a rajongók a filmtől, utalva arra, hogy Clark Kent és a szülei (emberi és kriptoni) kapcsolata kerül a film a középpontjába.

A folyamban olyanokról olvashatunk, hogy amikor James Gunn testvére, Matt megtudta, hogy a filmet 2025. július 11-én fogják bemutatni, sírva fakadt, mert mint kiderült, édesapjuk születésnapjára esik a premier napja, amit Gunn sem vett észre. A rendező majdnem három éve vesztette el édesapját, aki egyben a legjobb barátja is volt. Gyerekként nem értettek szót, de végig támogatta fiát a képregények és a filmek iránt érzett szerelemben, és Gunn valószínűleg ma nem tartana itt. A rendezőnek évekkel korábban már felajánlották a lehetőséget, de akkor a The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag mellett döntött, amit azzal indokolt, nem tudta, hogyan lehet egyedi, szórakoztató és érzelmes filmet készíteni a DC Comics legnagyobb hőséről, ami méltó Supermanhez.

Úgy egy éve aztán beugrott, miként tudja adaptálni a történetet: Superman örökségét állította a középpontba – azt, hogy mind a kriptoni arisztokrata szülei, mind a kansasi farmer szülei hogyan befolyásolják az Acélembert és a döntéseit. Ezért vállalta el a forgatókönyvírást, de kezdetben vonakodott a rendezéstől, annak ellenére, hogy Peter Safran és mások állandóan nyaggatták, hogy vállalja el. Majd azzal zárta, hogy imádja a forgatókönyvet, és hihetetlenül izgatott, hogy bemutassák ezt az utazást.

“A Superman: Legacy Superman történetét meséli el, aki megpróbálja összeegyeztetni kriptoni örökségét a kansasi Smallville-ben élő Clark Kent emberi neveltetését” – olvasható a hivatalos szinopszisban. “Ő az igazság, az igazságosság és az amerikai út megtestesítője, akit az emberi jóság vezérel egy olyan világban, amely a jóságot régimódinak tartja.”

A film lesz a DCU “Chapter One: Gods and Monsters” (Első fejezet: Istenek és szörnyek) első nagy produkciója, és bár arról még nincs szó, hogy ki játssza az Acélembert, ám biztosak vagyunk benne, hogy Gunnnak már van néhány ötlete, hogy ki veheti át Henry Cavill helyét a DC Univerzumban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...