Főoldal Sorozatok Henry Cavill már a Vaják 2. évad forgatása alatt összetűzésbe keveredhetett a producerekkel
Sorozatok

Henry Cavill már a Vaják 2. évad forgatása alatt összetűzésbe keveredhetett a producerekkel

Nem a Superman szerepe miatt mondott le a Vaják főszerepéről.

482
Vaják
Forrás: Netflix

Újabb részletek derültek ki Henry Cavill Vaják távozásáról, és úgy tűnik, hogy a színész már a 2. évad forgatása alatt összetűzésbe keveredett a producerekkel. Mint azt már bizonyára tudjátok, Henry Cavill a közelgő harmadik évad után elhagyja a sorozatot. Sok szó esett már arról, hogy mi vezetett ehhez, de a Redanian Intelligence ma közzétett cikke egészen más megvilágításba helyezi a témát.

Az oldal először tavaly nyáron hallottak olyan pletykákat, hogy a Netflix esetleg fontolgatja a castingot. Az akkori indoklás szerint Cavill és a sorozat producerei “nem értettek egyet” a franchise feldolgozása tartalmát és Geralt további szerepét illetően. Erről akkor nem számoltak be, mert nagyon pletykaszagúnak gondolták, de most úgy fest, Cavill már jó ideje elégedetlen volt a feldolgozással.

Azok után, hogy új szerződést kapott, és epizódonként 1 millió dollár ütötte a markát, szemben a korábbi 400 ezer dollárral, a színész nem volt megelégedve a készítők munkájával, ahogy feldolgozzák a regényt, s elégedetlenségének először a második évad sajtóturnéján adott hangot. Többször is idézték, amikor kifejtette, mennyire fontos számára, hogy a sorozat hű maradjon Andrzej Sapkowski könyveihez, és hogy ez nem mindig volt könnyű, amikor a sorozat kreatív csapatának saját elképzelései voltak arról, hogyan adaptálják azokat.

Feltehetnénk a kérdést, akkor miért maradt a folytatásra, ha viták dúltak és nem tetszett a folyamat. A pénz meggyőzhette a maradásról, és Cavill végül úgy döntött, hogy ad még egy utolsó esélyt a készítőknek, hogy rendbe hozzák a dolgokat, mivel a fent említett sajtókörúton azt is megerősítette, hogy hét évadra szerződött, és elkötelezett a sorozat iránt.

“Aztán 2020-ban és 2021-ben Cavill a Vaják 2. évadán dolgozott, és folyamatosan nézeteltérései voltak a producerekkel a munkája miatt” – folytatja az oldal. “A 2. évad befejezése után komolyan fontolgatta, hogy otthagyja a sorozatot, de több pénzt ajánlottak neki, és úgy döntött, hogy marad még legalább egy évadot”.

A témában nagyon megbízható forrásnak bizonyult oldal másra is felfigyelt, hogy a stábból többen követni kezdték Liam Hemsworthöt a közösségi médiában, miközben még a sorozat harmadik évadát forgatták. Ez arra utal, hogy Cavill távozása már egy ideje kőbe volt vésve, és mindenki tudta, hogy a harmadik évad lesz az utolsó, még azután is, hogy aláírt a visszatérésre. A producereket nem érte váratlanul a döntés, fel voltak készülve a távozásra.

A The Witcher: Blood Origin premierje december 25-én lesz, a Vaják harmadik évada pedig nem sokkal később, valamikor 2023 nyarán érkezik.

Vaják
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A tűzben edzett férfi
Sorozatok

A Netflix bejelentett A tűzben edzett férfi sorozatadaptációjának főszereplőjét és rendezőjét

Az A tűzben edzett férfi visszatér, ezúttal sorozat formájában a Netflixen.

Tomb Raider Netflix
Sorozatok

Ősszel új formában tér vissza Lara Croft

Premierdátumot kapott a Tomb Raider: The Legend of Lara Croft anime sorozat.

cyberpunk2077 credit
Játékok

Hivatalosan is véget ért a Cyberpunk 2077 fejlesztése, gőzerővel készül a The Witcher 4

Közel négy évvel a megjelenés után lezárult ez a fejezet Night City-ben.