Főoldal Filmek Harrison Ford nem érti, miért kellett elkészíteni az Indiana Jones 5. részt, de azért elégedett a végeredménnyel
Filmek

Harrison Ford nem érti, miért kellett elkészíteni az Indiana Jones 5. részt, de azért elégedett a végeredménnyel

A forgatókönyv győzte meg végül, hogy igent mondjon az Indiana Jones 5. főszerepére.

373
Indiana Jones és a sors tárcsája
Forrás: Disney

A csalódást keltő Indiana Jones és a kristálykoponya királysága után sokan úgy voltak vele, hogy majd az ötödik rész jóvá teszi a múlt hibáit, de aggodalomra így is volt ok. Több forgatókönyvíró bicskája is beletört a projektbe, majd azért aggódtak a rajongók, hogy Steven Spielberg nélkül készül el az ötödik film. Helyét James Mangold vette át, s egyúttal a fény is megcsillant az alagút végén.

Sokan megkérdőjelezték, hogy miért kellett leforgatni az új részt, s úgy tűnik, hogy a főszereplőt alakító Harrison Ford is hasonló véleményen volt. A film sztárját interjúvolták, amikor Ford arról beszélt, hogy szerint nem volt szükség az ötödik filmre, de ha már elkészült, elégedett a végeredménnyel. Az Empire magazinnak nyilatkozva Ford elmesélte, hogy úgy érezte, Indiana Jonesnak már megvolt a nagy pillanata, de az új film forgatókönyve új megvilágításba helyezi a karaktert, ezért adott egy esélyt neki.

Nem éreztem úgy, hogy szükség lenne még egy filmre. Úgy voltam vele, jó lenne egy olyan filmet készíteni, ahol Indiana Jones története a végéhez ér.

Harrison Ford

A legendás színész a továbbiakban kitért rá, hogy hamarosan rájött, hogy csak akkor térne vissza a szerephez, “ha olyan forgatókönyv készül a filmhez, amelyről azt feltételezem, hogy lehetőséget adna arra, hogy a karaktert jobban megismerjük”. Bár a színész kezdetben nem akarta megcsinálni az új filmet, végül csak igent mondott rá, s a beszámoló alapján elégedett a végeredménnyel, mégha nehéz is volt összehozni azt.

“Tele van kalanddal, tele van nevetéssel, tele van valódi érzelmekkel. És összetett és alattomos” – mondta Ford a filmről. “A forgatása kemény, hosszú és fáradságos volt, de nagyon elégedett vagyok a filmmel, amit kaptunk”.

A nehézséget talán fokozta, hogy James Mangold rendező kerülni szerette volna a vizuális effekteket, és már a forgatás korai szakaszában visszakozott, hogy számítógépes trükköket használjanak a jeleneteknél. Ez mindenképpen előnyére válhat a film, noha a nyitójelenetben digitálisan muszáj volt megfiatalítani Indyt.

Az Indiana Jones 5 forgatását végül 2022 februárjában fejezték be, és a bemutatóra 2023. június 30-án kerül sor.

Indiana Jones 5.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...