Főoldal Filmek Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?
Filmek

Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?

Mennyi volt Christopher Nolan fizetése az Oppenheimer után, ami tarolt az idei Oscar-gálán?

288
Oppenheimer
Forrás: Universal Pictures

Általában nem szokták megosztani, hogy egy adott film után mennyivel gazdagodott a rendező, de most nyilvánosságra került, hogy mennyit kapott Christopher Nolan az Oppenheimer után. Ahogy arra számítani lehetett, szép nagy fizetést, nagyjából majdnem annyi ütötte Nolan markát, mint amennyibe maga a film került.

Christopher Nolan filmrendező hétfőn virradóra két Oscar-szobrot is hazavihetett; az egyiket producerként, miután az Oppenheimer megnyerte a Legjobb film díját, a másikat pedig rendezőként, a Legjobb rendezőnek járó aranyszobrocska képében. Ez utóbbi sokak szemében már régóta esedékes volt. Biztosak vagyunk benne, hogy Nolan is vágyott már egy díjra, hogy a sok elismerés mellett behúzzon egy Oscar-díjat, de valami azt súgja, hogy A sötét lovag-trilógia rendezője még boldogabb, miközben a bankszámlájára néz.

A Variety értesülései szerint Nolan végső fizetése a filmért valamivel 100 millió dollár (36 457 650 000 Ft) alatt van. Ez az összeg a kompenzáció, a bevételi eszkaláció és a két Oscar-díjért járó jól megérdemelt bónusz együttes fizetsége a rendezőnek. A film gyártási költsége megközelítőleg 100M dollárba került a filmet forgalmazó Universal Pictures-nek. Minden befektetés kifizetődő volt, hiszen Nolan mellett a főszereplőt alakító Cillian Murphy és a mellékszerepben jeleskedő Robert Downey Jr. is Oscar-díjjal távozott a 96. gáláról. A díjak mellett az életrajzi dráma világszerte 958 millió dollárt hozott, és az Egyesült Államokban most hétvégén 1000 moziban újra bemutatják a díjátadó sikere alkalmából.

Mi lesz Christopher Nolan következő filmje?

Sokan felteszik ezt a kérdést, de hivatalos megerősítést még nem kaptunk. A sajtó elképzelhetőnek véli, hogy visszatér a Patrick McGoohan főszereplésével készült 1960-as évekbeli sci-fi tévésorozat, a The Prisoner újrafeldolgozásának terveihez. Lehet, hogy egy eredeti projekten is dolgozik. Amit viszont biztosan tudunk, hogy szuperhősökhöz nem fog visszatérni a rendező, mivel többször is kifejtette, A sötét lovag-trilógia elég volt.

A Christopher Nolan által írt és rendezett Oppenheimer egy epikus thriller. A film főszerepében Cillian Murphy alakítja J. Robert Oppenheimert, Emily Blunt pedig feleségét, a biológus és botanikus Katherine “Kitty” Oppenheimert. Az Oscar-díjas Matt Damon alakítja Leslie Groves Jr. tábornokot, a Manhattan Projekt igazgatóját, Robert Downey Jr. pedig Lewis Strausst, az Egyesült Államok Atomenergia Bizottságának egyik alapító biztosát. Az Oscar-jelölt Florence Pugh Jean Tatlock pszichiátert, Benny Safdie Teller Ede elméleti fizikust, Michael Angarano Robert Serbert, Josh Hartnett pedig Ernest Lawrence úttörő amerikai atomtudóst alakítja.

Oppenheimer
Forrás: Universal Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Szegény párák
Filmek

A legjobb filmnek járó díjra is jelölt Szegény párák hamarosan elérhető lesz Disney+-on

Az Oscar-díjat nyert Szegény párák hamarosan streamelhető a Disney+-on.

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan már a következő filmjén dolgozik, ami egy tévésorozat feldolgozása lehet

Az Oscar után Christopher Nolan már a következő film forgatókönyvét írja.

Oscar
BREAKINGFilmek

Oscar 2024: Íme a nyertesek listája

Kiosztották a legjobb filmeknek járó díjakat. Ők lettek az Oscar 2024 nyertesei.