Wide Screen
Image default
Játékok

Hackerek szerezték meg az új Xbox GPU-jának forráskódját

Az Xbox Series X érzékeny anyagaival meg is zsarolták a gyártó AMD-t.

2019 decemberében valaki megkereste az AMD-t miszerint birtokába került több, a cég által jövőben forgalomba hozni kívánt termékének adata. Egész pontosan a Navi 10, Navi 21 és Arden GPU-k érintettek, utóbbi a Microsoft új konzoljának, az Xbox Series X-nek a grafikus magja.

A hacker meg is zsarolta a vállalatot, sőt az információ egy részét közzé is tette, amit sikerült azóta töröltetni. A fenyegetés azonban továbbra is fennáll, a tolvajok egyértelműen pénzt szeretnének szerezni, amennyiben pedig nem sikerül, az egész anyagot közkincsé tennék.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy a megszerzett adatok mekkora részét képezik a tervezett processzoroknak és hogy az AMD jövőbeli termékeinek biztonságát veszélyezteti-e ez az eset. Mindenesetre a vállalat érthetően nem boldog a történtek miatt és keresi a megoldást a problémára.

Még több a témában...

Újabb infók a Snowrunner-ről

Fonyódi Dávid

Hallottatok már a Bright Memory: Infinite-ről?

Fonyódi Dávid

A Remedy két új játékon is dolgozik

Fonyódi Dávid

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon