Főoldal Filmek Guillermo Del Toro megerősítette a Netflix készülő Frankenstein főszereplőit – Christoph Waltz is közöttük van
Filmek

Guillermo Del Toro megerősítette a Netflix készülő Frankenstein főszereplőit – Christoph Waltz is közöttük van

Hollywood ügyeletes rosszfiúja, Christopher Waltz is szerepelni fog a készülő Frankenstein című filmben.

319
Christoph Waltz

Guillermo del Toro megerősítette, hogy Andrew Garfield, Oscar Isaac és Mia Goth lesz a főszereplője a készülő Frankenstein című adaptációjának, és egy újabb híresség is csatlakozott a stábhoz. Christoph Waltz is szerepet kap a filmben, akire sokan csak úgy tekintenek, mint Hollywood ügyeletes rosszfiújára, hiszen az utóbbi években inkább emlékezetes gonoszokat keltett életre a filmvásznon.

Guillermo del Toro (Hellboy, Penge 2, A víz érintése) idén végre dolgozni kezdett Mary Shelley Frankensteinjének régóta tervezett Netflix-adaptációján, és állítólag már elkezdte összegyűjteni a sztárszereplőket, amikor a hollywoodi sztrájkok őt is utolérték, s megszakadtak az egyeztetések. Bár az írósztrájk két hete véget ért, a SAG-AFTRA még nem jutott közös nevezőre a stúdióvezetőkkel, így a színészek továbbra se állhatnak munkába, kivéve akkor, ha nem kapnak külön engedélyt arra a céhtől.

A Netflix akkor nem kívánt nyilatkozni, de a nagy népszerűségnek örvendő rendező a napokban megerősítette, hogy a projekt fejlesztése nem állt le. A Tűzgyűrű 10. évfordulós vetítésén a Collider tett fel kérdéseket a rendezőnek. A hétvégén del Toro bejelentette, hogy Christoph Waltz is a fedélzeten van, bár azt nem említette, hogy milyen szerepet fog játszani.

Frankensteint játszom. Dolgozunk rajta. Februárban kezdjük forgatni, és ez egy olyan film, amit már 50 éve meg akarok csinálni, mióta láttam az első Frankensteint. Volt egy megvilágosodásom, és alapvetően ez egy olyan film, amihez sok fejlődésre és sok olyan eszközre volt szükség, amit 10 évvel ezelőtt nem tudtam volna megcsinálni. Most már elég bátor vagy őrült vagyok, vagy valami ilyesmi, hogy nekivágjak. Főszereplőink Oscar Isaac, Andrew Garfield, Christoph Waltz, Mia Goth, és dolgozunk rajta.

Guillermo Del Toro

Waltz korábban már dolgozott del Toróval a Pinokkió legutóbbi stop-motion animációs adaptációján, ő adta a gonosz Volupe gróf hangját. Feltételezések szerint Isaac és Garfield játssza majd a névadó doktort és a Szörnyeteget (bár fogalmunk sincs, melyik színész melyik karaktert alakítja majd), míg Goth vélhetően Victor Frankenstein szerelmét, Elizabeth-et alakítja majd.

Del Toro írja és rendezi majd a filmet, amely Mary Shelley Frankenstein című könyve alapján készül. Először 1818-ban megjelent művét már számtalanszor adaptálták színpadra és filmvászonra, de a történetnek csak nagyon kevés teljesen hű átdolgozása született (a lény megjelenését a regényben például soha nem ábrázolták pontosan).

guillermo del toro pacific rim
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Rebel Moon
Filmek

Zack Snyder a Rebel Moon rendezői vágását új címekkel augusztusban mutatja be a Netfix

Kaptunk megjelenési időpontot és játékidőket is a Rebel Moon rendezői változataihoz.

A tűzben edzett férfi
Sorozatok

A Netflix bejelentett A tűzben edzett férfi sorozatadaptációjának főszereplőjét és rendezőjét

Az A tűzben edzett férfi visszatér, ezúttal sorozat formájában a Netflixen.