Főoldal Filmek Guillermo Del Toro elárulta, miért nem vállalta a Tűzgyűrű folytatását
Filmek

Guillermo Del Toro elárulta, miért nem vállalta a Tűzgyűrű folytatását

A Tűzgyűrű 10. évfordulója alkalmából Guillermo Del Toro rendező elárulta, miért nem vállalta a folytatást.

518
guillermo del toro pacific rim

2013-at írtunk, amikor Guillermo Del Toro kasszát robbantott új filmjével. A Tűzgyűrű nagy sikert aratott, benne az emberiség robotokkal felvértezve harcol az óriási szörnyek ellen, amik a kőzetlemezek határainál jönnek át a mi világunkba. Noha kereskedelmi siker volt a film, az ítészek nem osztották a nézők véleményét, ennek ellenére elkerülhetetlen volt, hogy folytatás készüljön hozzá.

A Tűzgyűrű 10. évfordulója alkalmából a Collidernek adott kérdezz-felelek során a rendező elárulta, hogy miért nem tért vissza a folytatás rendezői székében. A folytatást 5 évvel később, 2018-ban mutatták be a mozikban, amelyben az emberiség ismét óriásrobotokkal vette fel a harcot a szörnyek ellen.

Készültünk rá, hogy megcsináljuk a folytatást. Ez eltért attól, mint amit én lefektettem az első részben, ugyanakkor sok dolgot érintett, amelyekkel foglalkoztam. Aztán az történt, hogy délután 5 órakor előleget kellett adniuk a munkaállásra, különben sok hónapra kiesett volna a torontói forgatási helyszín,

elveszítettük volna. Szóval azt mondtam erre, hogy ‘Ne felejtsd el, hogy elveszítjük a helyszínt’, és eljött az 5 óra, és elvesztettük a forgatási helyszínt. Majd azt mondták, hogy ‘Nos, akkor felvehetjük Kínában’, mire én: ‘Hogy tessék, mi van?’ Elnézést, de nekem mennem kell A víz érintése forgatására.

Guillermo Del Toro

Del Toro azt is elmesélte, miért nem látta a mai napig a franchise második részét, amire szintén nyomós oka van: “Nem láttam az utolsó filmet, mert az olyan, mintha az exfeleséged házi filmjeit néznéd. Borzalmas érzés, ha jók, és még rosszabb, ha rosszak, vagy éppen az ellenkezője. Nem akarod tudni. Szóval nem láttam. Olvastam a végleges forgatókönyvet, és az nagyon más volt [mint amit én terveztem]. Néhány elem ugyanaz volt, de nagyon más”.

A Tűzgyűrű: Lázadás 10 évvel játszódik az első film eseményei után, főszerepben pedig John Boyega által alakított Jake Pentecostot ismerjük meg. Idejét azzal tölti, hogy elhagyott Jaeger-technológiát lop, hogy aztán a feketepiacon eladja, és amikor a hatóságok csapdába ejtik, Mako Mori (Rinko Kikuchi) megpróbálja beszervezni őt a Pan Pacific Defense Corpsnál. Egy összeesküvésre derítenek fényt, hogy Dr. Newt Geiszler (Charlie Day) titokban a Kaiju agyak és a Jaegerek legújabb generációjának egyesítésén dolgozik, így a Föld védelmezője a bolygó legnagyobb fenyegetésévé válik.

Pacific Rim entry cover mini
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Jacob Elordi
Filmek

Andrew Garfield nem tudja vállalni Guillermo del Toro Frankenstein filmjének főszerepét

Lecserélték a Frankenstein szörnyét, mert Andrew Garfield nem tudta vállalni a forgatást.

Christoph Waltz
Filmek

Guillermo Del Toro megerősítette a Netflix készülő Frankenstein főszereplőit – Christoph Waltz is közöttük van

Hollywood ügyeletes rosszfiúja, Christopher Waltz is szerepelni fog a készülő Frankenstein című...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro elárulta, melyik karakterről szólt volna Star Wars-filmje

A Star Wars egy hírhedt karakteréről forgatott volna filmet Guillermo del Toro.