x
Close


Közelgő események

Filmek

Ghostbusters – Melissa McCarthy visszaszól

Az idén nyáron érkező, női főszereplős "Szellemirtók" reboot már rögtön a bejelentésekor történelmet írt.

Ghostbusters – Melissa McCarthy visszaszól
  • Publishedmájus 30, 2016

Az idén nyáron érkező, női főszereplős “Szellemirtók” reboot már rögtön a bejelentésekor történelmet írt. Az csak egy apró tény, hogy a film legelső előzetesét többen szavazták le youtube-on, mint eddig bármi mást, a film hamar egy megmagyarázhatatlan és elképesztő gyűlölethadjárat kereszttüzében találta magát.

A kommentelők számottevő része a szereplők nemét kifogásolta, és csak elenyésző számuk tartott attól esetleg, hogy a film a rendező, vagy bármelyik alkotó személye miatt lesz rossz. Egyesek bojkottálják a filmet, mások habzó szájú kommentekkel harcolnak azóta is.

A film egyik főszereplője, Melissa McCarthy, egy nemrég a Guardian-ben megjelent interjúban fűzött hozzá pár higgadt szót a szituációhoz:

“Azok a kommentek – ‘Tönkreteszitek a gyerekkoromat…’. Most ez komoly? Négy nő, akik egy akármilyen filmet készítenek ezen a Földön, tönkretehetik a gyermekorodat? Az én képzeletemben ezek az emberek olyanok, akik mellett nem áll egy Ben (Falcone, a férje), akiknek nincsenek barátaik, ezért csak a számítógépük előtt ülnek, és gyűlöletet öntenek erre a hamis világra, ami az internet. Csak remélni tudom, hogy találnak maguknak egy barátot…”

Forrás: IndieWire

Written By
Orosz Ferenc

Filmes újságíró, hazai és külföldi kiadványoknál egyaránt. Általában kritikákat közlök, valamint filmfesztiválokról tudósítok. Emellett filmesként is tevékenykedem, többnyire írói/rendezői pozícióban.