x
Close


Közelgő események

Filmek

Gerard Butler és Morena Baccarin főszereplésével készül a Greenland 2. rész

Egy katasztrófát már túléltek, most itt az újabb megpróbáltatás.

Gerard Butler és Morena Baccarin főszereplésével készül a Greenland 2. rész
  • PublishedJune 14, 2021

Aki esetleg nem látta volna a tavaly bemutatott filmet, a sztori szerint egy hatalmas méretű üstökös közelít a Föld felé, amely az emberiség teljes pusztulását okozhatja. A totális káosz, és tömeges pánik közepette John Garrity (Gerard Butler) is menekülésre kényszerül családjával. Az elszánt férfi csak egy dolgot akar: biztonságban tudni feleségét (Morena Baccarin) és kisfiát. A végzetes, apokaliptikus katasztrófa árnyékában Garrity bármire képes, hogy eljuttassa szeretteit a Föld utolsó, védelmet nyújtó menedékére.

A koronavírus-járvány miatt sok országban nem tudták bemutatni a filmet a mozikban, köztük Amerikában is csak a digitális platformon volt elérhető a film, ennek ellenére a 2020-as év egyik legsikeresebb darabjáról beszélünk. A cirka 35M dollárból készült film világszerte több mint 50 millió dollárt hozott, amihez még hozzájön a digitális premierből befolyt összeg. Ez pedig bőven elég volt ahhoz, hogy megágyazzon egy folytatás előtt. A Deadline értesülése szerint a Thunder Road Pictures már a folytatáson dolgozik, ami a Greenland: Migration címet viseli. A teljes stáb visszatér a második részre, Ric Roman Waugh rendezővel és Chris Sparling íróval az élen, de Gerard Butler és Morena Baccarin is visszatér a férj és feleség szerepében az első részből.

A második rész az első rész közvetlen folytatása lesz, amiből ki lehet találni, hogy főszereplőink túlélték a katasztrófát, azonban a Garrity család most egy újabb, egy másik veszéllyel kell szembenézniük: kénytelenek elhagyni a grönlandi földalatti bunkereket, hogy a fagyos Európa pusztaságát átszelve új otthonra találjanak.

A Thunder Road Pictures mellett beszáll még a gyártásba az Anton és Butler saját cége, a G-BASE is, de mivel az Anton fogja finanszírozni a filmet, ezért minden terjesztési jog az Anton kezében lesz. A forgatás várhatóan 2022-ben indul, bemutatóról pedig még nagyon korai beszélni.

Greenland - Az utolsó menedék
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.