Főoldal Sorozatok George R.R. Martin megerősítette, hogy a regényei másképp végződnek, mint a Trónok harca sorozatadaptációja az HBO feldolgozásában
Sorozatok

George R.R. Martin megerősítette, hogy a regényei másképp végződnek, mint a Trónok harca sorozatadaptációja az HBO feldolgozásában

Kapunk egy tökéletes befejezést a Trónok harcához?

294
Trónok harca

A Trónok harca utolsó évada hatalmasat szólt – olyan tekintetben legalábbis biztosan, hogy nagy port kavart a finálé a rajongók körében -, és most A tél szelei szerzője, George R. R. Martin megerősítette, hogy könyvei nagyban eltérnek majd attól, amit a sorozat fináléjában láthattunk az HBO feldolgozásában a tévé képernyőin.

Ha azt mondanánk, hogy a Trónok harca 8. évada megosztó volt, az még enyhe kifejezés lenne. A legnagyobb rajongók egyenesen utálták, és már eltelt három év, még mindig kampányokról olvashattunk, hogy forgassák újra az utolsó részeket. Erre azonban nem fog sor kerülni, de a megváltást George R. R. Martin A jég és tűz dala regénysorozatának következő része, A tél szelei jelentheti. A könyv számtalan csúszással nézett szembe, és bár a szerző már korábban is elmondta, hogy a saga befejezése eltér majd az HBO sorozatától, úgy tűnik, ezek a különbségek jelentősek lesznek.

A Not A Blogon megjelent új bejegyzésében Martin így fogalmaz:

Amit az utóbbi időben egyre inkább észrevettem, hogy az [írásom] egyre távolabb visz a tévésorozattól. Igen, néhány dolgot, amit az HBO-n a Trónok harcában láttatok, A tél szeleiben is látni fogtok (bár talán nem egészen ugyanolyan módon)… de a többi nagy része egészen más lesz.

George R.R. Martin

A szerző szerint ezek a változások elkerülhetetlenek, és ennek legnagyobb oka az, hogy a könyvek sokkal mélyebbek és bonyolultabbak. Ne feledjük, az A jég és tűz dala regényben rengeteg olyan karakter van, aki nem került be a tévésorozatba, másokról már nem is beszélve, akik szerepet kaptak a képernyőn, de alapvetően felismerhetetlenek voltak a sorozatban.

Egy dolgot mondhatok, elég általánosságban ahhoz, hogy ne spoilerezzek el semmit… [az, hogy] nem minden karakter, aki túlélte a Trónok harca végét, fogja túlélni A jég és tűz dala végét, és nem minden karakter, aki meghalt a Trónok harcában, fog meghalni a regényben.

A sorozat utolsó könyve még 2011-ben jelent meg, így a következő rész már régóta váratott magára. Hatalmas visszhangot váltott ki, hogy Bran Stark ült a Vastrónra és uralkodik Westeros felett a sorozat fináléjában, Havas Jon döntéséről már nem is beszélve, amikor megölte Daenerys Targaryent. Feltehetően Martin ezzel próbál majd kedveskedni a rajongóknak, hogy túltegyék magukat a traumán, amit az HBO okozott nekik.

Trónok harca
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Sorozatok

Új Trónok harca-spinoff sorozat készülhet

A Batman 2. íróját bíznák meg Aegon hódításainak megírásával.

Trónok harca: Sárkányok háza
Sorozatok

A Sárkányok háza színésze elszólta magát, mikor jön a 2. évad

A Sárkányok háza 2. évada idén érkezik, de mikor mutatja be az...