Főoldal Sorozatok George R.R. Martin látta Trónok harca – Sárkányok háza első epizódjának nyers vágását, és imádta
Sorozatok

George R.R. Martin látta Trónok harca – Sárkányok háza első epizódjának nyers vágását, és imádta

Sötét, erőteljes, zsigeri… lett a Trónok harca első spinoff-sorozata.

441
House of the Dragon

George R.R. Martin múlt héten elárulta egy interjúban, hogy nemcsak hogy látta az HBO készülő Trónok harca előzménysorozatának, a Trónok harca – Sárkányok háza című spinoff-sorozat első epizódjának nyers vágását, de nagyon tetszett a kultsorozat megalkotójának az, amit eddig látott belőle.

Martin saját weboldalán osztotta meg a hírt a “Most Anticipated” címmel, és arról írt bejegyzésében, hogy “örömmel olvasta, hogy az IMDb szerint a legjobban várt új sorozat… nem más, mint a Trónok harca első spinoff-sorozata. A továbbiakban arról írt még hosszasan, hogy egy olyan évben, amikor “az Amazon Studios új Tolkein-sorozatát”, “Neil Gaiman Sandmanjét”, “Marvel-sorozatokat” és “Star Wars-sorozatokat” is bemutatnak, nagyon büszke arra, hogy a Sárkányok háza ilyen elismerést kapott az oldaltól, mivel “ez egy pokolian jó lista, hogy az élre kerüljön [a Sárkányok háza]”.

Persze, Martin írta A tűz és jég dala című regényeket, amikből aztán az Emmy-díjas HBO-sorozat, a Trónok harca is készült, így “aligha objektív”, de bevallotta, hogy ő is nagyon várja ezt a sorozatot, mint sok más rajongó. Sőt, azzal is csipkelődött, hogy már látott belőle egy keveset, és nagyon tetszett neki, amit látott.

Én magam is elég lelkes vagyok a SÁRKÁNYOK HÁZA miatt, ha ez számít. Oké, aligha vagyok objektív. És sok mindent tudok abból, amit látni fogtok. (Én, öhm, én írtam a könyvet). Továbbá … ne mondjátok el senkinek… láttam az első epizód nyers vágását. És nagyon tetszett. Sötét, erőteljes, zsigeri… pont olyan, amilyennek én szeretem az epikus fantasy-t.

George R.R. Martin

Végezetül elmondta, hogy a Sárkányok háza mögött álló csapat – amely Martin saját Tűz és vér című regényén alapul – “elképesztő munkát végez”, és a rajongók nagyon sokat várhatnak tőle.

Ryan és Miguel elképesztő munkát végeztek, és a szereplőgárda… akárcsak a TRÓNOK HARCA esetében, a legtöbb néző csak néhány színészről hallott, de szerintem sokukba bele fognak szeretni. (Csak hogy később összetörjön a szíved, amikor… de nem mesélek erről). Szerintem a Targaryenek nagyon jó kezekben vannak. Nem hiszem, hogy csalódni fogtok.

A sorozat, amely George R. R. Martin Tűz & Vér című írása nyomán keletkezett, 200 évvel a Trónok harca cselekménye előtt játszódik, és a Targaryen-ház történetét meséli el. A teaser a várva várt sorozatból származó első hivatalos jeleneteket tartalmazza, amelyben néhány korábban már beharangozott szereplő is látható az alábbi, csak most bejelentett szereplők mellett: Wil Johnson Ser Vaemond Velaryon szerepében – Coryls Velaryon öccse, a Velaryon-ház hadiflottájának parancsnoka; John Macmillan Ser Laenor Velaryon szerepében – Corlys Velaryon és Rhaenys Targaryen fia; Savannah Steyn Lady Laena Velaryon szerepében – Corlys Velaryon és Rhaenys Targaryen lánya; Theo Nate Ser Laenor Velaryon szerepében – Corlys Velaryon és Rhaenys Targaryen fia.

A tíz részből álló első évad társalkotója és executive producere George R.R. Martin, Ryan Condal a társalkotó, co-showrunner, executive producer és forgatókönyvíró, miközben Miguel Sapochnik co-showrunner, a pilotepizód és további epizódok rendezője. George R.R. Martin „Tűz & vér” című írása nyomán a forgatókönyvön Sara Hess dolgozott, amit Clare Kilner és Geeta V. Patel rendezők, valamint rendező és co-executive-producer Greg Yaitanes vitt filmre.

House of the Dragon
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események