Főoldal Sorozatok George R. R. Martin elárulta, miben lesz más a Trónok harca univerzumának egyik következő sorozata
Sorozatok

George R. R. Martin elárulta, miben lesz más a Trónok harca univerzumának egyik következő sorozata

Jövőre újabb sorozattal bővülhet Westeros világa, mely hangvételben eltér majd az eddigiektől.

348
George r. r. Martin

Bár a Trónok harca nyomán több szériát is bejelentettek George R. R. Martin univerzumáról, egyelőre csupán a Sárkányok háza jutott ténylegesen el a képernyőkig, sőt annak már a második évadát láthatjuk júniusban. Elvileg készül egy sorozat I. Aegon Targaryen hódításairól, melyet legutóbb az HBO Mattson Tomlinra bízott, aki nemrég a Tengeri fenevadon, s a Project Power: A por erején munkálkodott. Az egyetlen másik projekt, ami zöld jelzésig jutott az A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight névre keresztelt széria. Ez a fő sorozat eseményeihez képest szintén a múltban, valamikor száz évvel korábban játszódna, s George R. R. Martin egyik kedvenc karakterét, Ser Duncant kísérhetnénk figyelemmel benne. Most ennek kapcsán nyilatkozott az író saját blogján.

„A The Hedge Knight jóval rövidebb lesz, mint a Trónok harca vagy a Sárkányok háza, és sokkal másabb hangvételű… de ez még mindig Westeros világa, ahol senki sincs igazán biztonságban, Ira Parker és csapata pedig remek munkát végeznek. Remélem, hogy júliusban meglátogathatom a forgatásokat, amikor a glasgow-i Worldconra tartva Belfastba látogatok. A sorozat jövőre debütál… és ha jól megy, akkor a THE SWORN SWORD és a THE MYSTERY KNIGHT is követi majd. Addigra remélem, hogy befejezek még néhány Dunk és Egg-történetet (igen, miután befejeztem a THE WINDS OF WINTER-t)” – írta.

Szavai alapján a sorozat sokkal jobban áll, mint gondoltuk, sőt, ha jól szerepel akkor a többi Dunk és Egg történet is a képernyőkre kerülhet. Ser Duncan egyébként, eredetileg Dunk, a könyvek lapjain egy árva, aki Királyvár szegénynegyedéből származik, s végül egy Ser Arlan nevű lovag veszi szárnyai alá. Azonban egy tornára tartva pártfogója később meghal, így Dunk átveszi a helyét, ráadásul mellészegődik egy Egg nevű fiú, aki arra kéri, hadd lehessen a fegyverhordozója. Ő titokban Aegon Targaryen (az ötödik), s kettejük párosáról megannyi történet kel majd szárnyra Westerosban. A széria egyelőre csak az első novellában történteket dolgozná fel.

Martin azt is megerősítette, hogy hat részt számlál majd a széria, ebből hármat Owen Harris rendez. Még áprilisban jelentették be, hogy Peter Claffey nyerte meg Dunk szerepét, míg Dexter Sol Ansell játssza majd Egget a történetben, valamint a legtöbb karakterre már megtalálták a megfelelő embert, ezt most Martin erősítette meg. Ő maga egyébként executive produceri szerepet vállal.

Az HBO egylőre úgy tűnik, biztosra megy, s leginkább olyan projektekre koncentrál, amik valamilyen formában a Targaryen-ház történetét regélik tovább, meghallgatva a rajongók kívánságait, egyelőre azonban csupán annyi biztos, hogy Sárkányok háza nyolc részes új évada június 17-én debütál az HBO-n és saját streamingjén, a Maxon.

game of thrones hbo a knight of the seven kingdoms the hedge knight
Forrás: HBO
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Havas Jon
Sorozatok

Kit Harington megerősítette, hogy polcra került Havas Jon saját sorozata

Egyhamar nem lesz semmi a spinoff-sorozatból Hava Jonnal a főszerepben.

ws Kepernyofelvetel 99 240210 073153
Sorozatok

Új Trónok harca-spinoff sorozat készülhet

A Batman 2. íróját bíznák meg Aegon hódításainak megírásával.

Trónok harca
Sorozatok

Animációs sorozatokkal bővül a Trónok harca világa

George R. R. Martin megerősítette, több Trónok harca animációs sorozaton dolgoznak.