Főoldal Filmek George R.R. Martin azért harcolt, hogy legalább 10 évados legyen a Trónok harca, de nem sikerült meggyőzni a producereket
Filmek

George R.R. Martin azért harcolt, hogy legalább 10 évados legyen a Trónok harca, de nem sikerült meggyőzni a producereket

Nem úgy sikerült a Trónok harca befejező évada, ahogy a rajongók és a szerző szerette volna.

185
Trónok harca

A Trónok harca nyolcadik és egyben utolsó évada 2019-ben ért véget, de több mint három évvel a bemutató után még mindig vitatéma a rajongók körében a finálé. Különösen sokan vannak azon a véleményen, hogy elkapkodták sorozat befejezését, befejezetlenül hagyták a történetszálakat, s olyan megoldásokkal álltak elő, amelyek nem voltak méltók a sorozathoz, köztük az Éjkirállyal vívott csata és a Vastrón sorsának kérdése.

A Trónok harca megalkotója és írója, George R.R. Martin nemrég elárulta, hogy arra kérte az HBO sorozatának producereit, hogy “legalább 10 évadot” megéljen a sorozat, mielőtt befejezik azt. A szerző biztosította a rajongókat, hogy nem volt nagy befolyása a sorozat utolsó fejezetébe. Sőt, amellett érvelt a The Wall Street Journal cikkében, hogy folytatódjék a sorozat a 8. évad után, de David Benioffal és D.B. Weiss nemet mondtak erre.

Azt mondtam, hogy legalább 10 évadnak kell lennie, de lehet, hogy 12, 13 is. Elvesztettem ezt a harcot.

George R.R. Martin

A portál megjegyzi, hogy Benioff és Weiss hajthatatlanok voltak abban, hogy nyolc évad után befejezik a nagysikerű fantasy sorozatot, mivel úgy tervezték, hogy képesek lezárni a történetet még azelőtt, hogy a sorozat túljutott volna a fénykorán. A producerek hajthatatlanok voltak, senki sem tudta meggyőzni őket erről – még Martin sem, aki bevallása szerint nagyrészt “háttérbe szorult” az HBO fantasy-sorozatának későbbi évadjainak készítésénél.

Sokkal több beleszólása volt a fősodor előzménysorozatába, a Sárkányok háza című spinoff-sorozatba, amely augusztus 21-én debütált az HBO Max streaming szolgáltatón. Az előfizetők milliói rohamozták meg vasárnap este az alkalmazást az Egyesült Államokban, amivel nem tudtak versenyt tartani az Amazon szerverei, ezért több felhasználónál is elérhetetlen volt a sorozat első epizódja. A jelek szerint mára sikerült a problémát orvosolni a technikusoknak, így a mai naptól már itthon is mindenki megtekintheti az új sorozat első epizódját.

Trónok harca

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Sárkányok háza
Előzetesek

Sárkányháborúra készülünk a Sárkányok háza 2. évad első előzetesében

Bemutatták a Sárkányok háza 2. évad első teaser előzetesét.

The Last of Us
Sorozatok

Craig Mazin elárulta, mikor kezdődik a The Last of Us 2. évad forgatása

Jó hírrel szolgált a The Last of Us sorozatadaptáció alkotója a 2....