Főoldal Játékok Geoff Keighley már kipróbálhatta a PlayStation 5-öt
Játékok

Geoff Keighley már kipróbálhatta a PlayStation 5-öt

A Dual Sense kontroller főbb erényeit mutatta be a showman.

207

Geoff Keighley Summer Game Fest elnevezésű E3 pótléka egész nyárra széthúzva szállítja az érdekességeket a videojátékok világából. Ami mostanában egy nagyon érdekes közeg, hiszen ősszel érkezik az új generáció, de ezt aligha kell bárkinek is magyarázni. Az ismert showman a napokban kapott egy PS5-öt (valószínűleg egy devkitet, mert a gépet nem láthattuk), amelyhez egy Dual Sense kontrollert is mellékeltek. Ennek mutatta be a lehetőségeit.

A próba az Astro’s Playroommal zajlott, amelyről a júniusi PS5 játékbemutató óta tudjuk, hogy minden gépre előre installálva érkezik majd megjelenéskor. Kicsit fura volt a bemutató, mert a haptikus visszacsatolást, ami az irányító egyik fő erénye, nem igazán lehet egy videón bemutatni, legalább olyan hálátlan feladat, mint a VR-ról, vagy a HDR-ről mesélni valakinek úgy, hogy magát az élményt nem élheti át.

Ettől függetlenül érdemes megnézni az anyagot, hiszen egy rögtönzött élménybeszámolót kapunk, közben pedig Astro legújabb kalandjába is betekintést nyerünk. Ezután Eric Lempellel, a PlayStation marketing vezérigazgatójával beszélgetett el a műsorvezető, akivel a PS5 főbb erényeiről, marketing kérdésekről beszélgettek. Sajnos azt nem sikerült kihúzni belőle, hogy a gép és a kontroller milyen más színvariációkban lesz még elérhető, ennek megválaszolását egy későbbi időpontra ígérte a szakember.

Szerző

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Exodus
Játékok

Bemutatkozott a KotOR és a Mass Effect volt fejlesztőinek új játéka

A BioWare volt fejlesztői Exodus címen új sci-fi szerepjátékot készítenek

God of War Ragnarök
Játékok

Ingyenes DLC-t kap a God of War Ragnarök

Decemberben Valhalla címen egy epilógus történetben visszatér Kratos.

Dragon Age: Dreadwolf
Játékok

Bemutatkozott a Dragon Age: Dreadwolf világa

2024 nyarán végre leleplezik az új Dragon Age játékot.

GTA VI
BREAKINGJátékok

Hivatalos: itt a Grand Theft Auto VI előzetese

A Rockstar nagy sikerű nyitott világú játékának folytatása 2025-ben érkezik.