Főoldal Játékok [GC 2020] Egy helyen a Gamescom nyitó este bejelentései és előzetesei
Játékok

[GC 2020] Egy helyen a Gamescom nyitó este bejelentései és előzetesei

Több mint két órányi videojáték anyagot láthattunk.

809
Gamescom ONL Logo

Csütörtök este lezajlott az idei Gamescom Opening Night Live című nyitó műsora. Rengeteg játékról volt szó, köztük újakról és már ismertekről egyaránt. A Fall Guys második szezonjáról, a DOOM Eternal új DLC-jéről, a Ratchet & Clank: Rift Apart lenyűgöző gameplayéről és a Star Wars franchise három játékáról írtunk külön, de nézzük mi más volt még a műsorban. A teljesség igénye nélkül válogattunk a legfontosabb bejelentésekből.

Erős kezdéssel a frissen bemutatott Call of Duty: Black Ops Cold Warral indult a show. A tegnapi trailer egy kibővített változatát láthattuk teljes egészében, ami minden bizonnyal a játék egyik átvezetője lesz. Hajrá nyolcvanas évek!

Ezután egy teljesen új cím, az Unknown 9: Awakening következett. A Reflector Entertainment játékról sajnos keveset tudtunk meg, a render trailer csak az indiai kislányt, Haroonát mutatta be, akivel különleges dolgok történnek egy utcai támadás során.

Mindenképp jó hír, hogy ismét hallhattunk az új Dragon Age-ről, üröm az örömben, hogy az EA jó szokásához híven semmit nem mutatott belőle. Mindössze csak fejlesztőket láthattunk beszélni, illetve pár concept és placeholderekből felépült kezdetleges jelenetek jutottak látnivalóként.

Kicsit viccesen, kicsit komolyan jelentette be a műsor házigazdája, Geoff Keighley, hogy a következő tételre biztosan senki nem számít. Hát valóban, a Bridge Constructor x The Walking Dead-et nem láttuk jönni. Egyedi kollaboráció a Portalhoz hasonlóan.

Új Sam & Max jöhet? Gondolom minden Lucasarts rajongó egyből rávágja, hogy igen. Sajnos a nyúlfarknyi trailerből semmi nem derül ki (még a pontos cím sem), de azt lehet tudni, hogy VR játék lesz.

Szinte hihetetlen, hogy World of Warcraftnak még mindig vannak hívői. Az ő legnagyobb örömükre kiderült, hogy a Shadowlands nevű legújabb kiegészítő október 27-én érkezik, mellette pedig egy animációs sorozatot is létrehoztak, aminek az első részét le is adták a műsorban.

https://youtu.be/8q5gHTCFlbg

Mindig van egy olyan érzésünk, hogy az idén ősszel érkező Outriders eltűnik a nagy tömegben. Ezt pótolandó most érkezett egy új trailer a People Can Fly háromszemélyes co-op RPG lövöldéjéhez.

https://youtu.be/OUNG0WN8t6Y

Igen érdekes koncepciót villantott a Teardown nevű indie csoda. Egy Minecraft szerű, pixelben gazdag világban ténykedhetünk majd, de igen komoly rombolást végezve, valamint erősen építve a különféle fizikára épülő puzzle-ökre. Mindenképp érdemes lesz figyelni rá.

A Little Nightmares II-t már mindnyájan nagyon várjuk, így ennek megfelelően egy jó és egy rossz hír jutott mára. Az előbbi, hogy végre rendes gameplayt is láttunk, viszont játszani csak jövő februárban fogunk tudni vele.

A Twelve Minutes a tavalyi E3 Microsoft konferenciájának egyik kellemes meglepetése volt. A játék most villantott egy nagyot, ugyanis sikerült komoly színészeket megnyerni a projekthez. Daisy Ridley, James McAvoy és Willem Dafoe adják majd hangjukat a különleges, felülnézetes indie játékhoz.

A Mafia: Definitive Edition is újra megmutatta magát egy rövidke, Gamescomra összevágott előzetessel. A megjelenés nincs már nagyon messze és nagyon várjuk (meg reméljük, hogy ezúttal bugok nem lesznek).

A Lemnis Gate személyében egy igen érdekes játékot köszönthettünk. A koncepció alapján egy körökre osztott stratégiával van dolgunk, ám az first-person módban játszódik. További csavar, hogy a körök mindössze 25 másodpercesek, így egy igen pörgős és másfajta gondolkodást kívánó stratégia lesz. Jövő év elején érkezik.

Az Age of Empires 3: Definitive Edition igazán méltó felújításnak tűnik. 4K felbontás, újrarajzolt grafika és felpimpelt UI jellemzik, ami az RTS hívőket elégedett csettintésre ösztökélheti az október 15-i debütáláskor.

A Microsoft third party nextgen játékait felvonultató showjának egyik sztárja volt a Chorus. Az akkori látvány trailer mellé, most egy játékmenetből összevágott anyag társult és egy látványos és gyors léptékű űrlövöldét tisztelhetünk benne.

Visszatér a Medal of Honor, ráadásul a Respawn fejlesztésében. A játék azonban nem teljes értékű új rész lesz, hanem egy VR játék az Oculus sisakjaira. Még idén megjelenik és több mint 50 pályát tartalmaz majd.

Nagyon vártuk a Turrican 30. évfordulója kapcsán beígért bejelentést, azonban új játékot, vagy felújítást sajnos nem kapunk, csak nagyon szép, minden részt tartalmazó és extrákkal felturbózott kiadásokat. Kicsit szomorúak vagyunk miatta, de aki játszott anno bármilyen platformon a legendás lövöldözős anyagokkal, az most elgondolkodhat, hogy a spórolt pénzét mire költse így nyár végén (ugyanis az előrendelés a mai nappal el is indult).

turrican claim

A Destiny 2 sem maradhatott ki a banzájból, a Beyond Light című kiegészítő kapcsán került újra reflektorfénybe a játék. A megjelenés november 10.

Ha valaki szeretné a teljes műsort visszanézni és az összes bejelentést látni, akkor itt megteheti. Vigyázat, két és fél óra a teljes hossz, így valami élelemet is készítsetek be magatok mellé.

Zárásként pedig álljon itt még három trailer, melyek a főműsorban nem kaptak helyet. A Scarlett Nexus, a Quantum Error és a Dirt 5 előzetesei a felvezető műsorban mentek le különösebb kommentár nélkül, de talán érdemes ezekre is egy-egy pillantást vetni.

Szerző
Sinka Tamás

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

S.T.A.L.K.E.R. 2
BREAKINGXbox

Csúszik a S.T.A.L.K.E.R. 2 megjelenése

Két hónappal később térhetünk vissza a Zónába.

Game Pass Ultimate
Xbox

A Microsoftnak a bíróságon kell felelnie az emelt Game Pass árakért

Az amerikai versenyhivatal ezúttal az új Game Pass ára miatt perelt.