Főoldal Filmek Gareth Edwards szerint “sok pontatlanságot” olvashattunk a Zsivány Egyes pótforgatásáról
Filmek

Gareth Edwards szerint “sok pontatlanságot” olvashattunk a Zsivány Egyes pótforgatásáról

Több pletykát is olvasni lehetett a Zsivány Egyes forgatásáról.

220
Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet

Hét év telt el a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet bemutatója óta, és az évek alatt számos pletykáról olvashattunk, hogy mennyire nehézkes volt a forgatás. A film eredeti rendezője, Gareth Edwards eddig hallgatott, nem beszélt a pletykákról, most azonban végre megszólalt és tiszta vizet öntött a pohárba.

A rendező állítása szerint “nagyon sok pontatlanság van” az elhangzottakkal kapcsolatban. Az antológiafilm forgatásáról már sokan és sokféleképpen spekuláltak, különösen, ami a több hetes újraforgatásokat illeti, és azt, hogy a Lucasfilm 2016 júniusában felkérte Tony Gilroyt, hogy írjon át néhány jelenetet. Azt pletykálták, hogy Gilroy – aki később a Zsivány Egyes előzménysorozatán, az Andoron dolgozott – lényegében a film másik rendezője volt. Hivatalosan a rendezői kreditet Edwards vitte el, de sokan megkérdőjelezik, hogy mit és mennyit köszönhetünk Gilroynak.

A KCRW The Business című műsorának adott új interjújában Edwards legújabb filmje, Az Alkotó mellett kitért a Star Wars-filmjére is, és egyenesen visszautasította azokat az állításokat, hogy Tony Gilroy mentette meg a filmet.

Az a sok dolog, ami az interneten terjed arról, hogy mi történt a filmmel kapcsolatban – annyi pontatlanság van az egészben. Tony bejött, és nagyszerű munkát végzett, az biztos. Semmi kétség, de egy csapatként dolgoztunk az utolsó percig azon a filmen.

Gareth Edwards

Edwards elmondta, hogy a Zsivány Egyes pótforgatása öt hétig tartott, és ő mindvégig ott volt: “A legeslegutolsó dolog, amit a pótforgatáson felvettünk, Darth Vader jelenete a folyosón. Az összes ilyen dolgot én csináltam”.

A pletykák ellenére Edwards hozzátette, hogy még mindig szeretettel tekint vissza a Lucasfilmnél töltött időre.

Ha van, aki lehetőséget kap, hogy Star Wars-filmet készítsen, majd panaszkodni kezd miatta, nem hiszem, hogy sokan együttéreznének az ilyen emberekkel. Én nem szeretnék a helyükben lenni. Egy álom vált valóra. Büszke vagyok a filmre, amin oly sokan dolgoztunk. Ami a színfalak mögött történt, ott is marad, és ez így van rendjén. Hálás akarok lenni a történtekért, és nem akarok negatív dolgokról beszélni.

Gareth Edwards

A viharos pótforgatások ellenére a kritikusok és a rajongók is jól fogadták a filmet, egyesek szerint az egyik legjobb film a Disney irányítása alatt. A film a Star Wars III. rész – A Sith-ek bosszúja és a Star Wars IV. rész – Egy új remény között játszódik, amikor a Lázadók ellopják a Halálcsillag terveit.

Zsivány Egyes
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az Alkotó
Kritikák

Az Alkotó kritika

Minden pénzét megéri Az Alkotó, ami Gareth Edwards legjobb alkotása.

Az Alkotó
Előzetesek

Az Alkotó lehengerlő és akciódús előzetese már magyarul is elérhető

Az Alkotó második előzetese már magyar szinkronnal is elérhető.

Az Alkotó
Előzetesek

John David Washington mentheti meg az emberiséget Gareth Edwards sci-fi thrillerének, Az Alkotó első trailerében

Az emberiség és a mesterséges intelligencia között háború dúl a jövőben.