Főoldal Filmek Gareth Edwards szerint “sok pontatlanságot” olvashattunk a Zsivány Egyes pótforgatásáról
Filmek

Gareth Edwards szerint “sok pontatlanságot” olvashattunk a Zsivány Egyes pótforgatásáról

Több pletykát is olvasni lehetett a Zsivány Egyes forgatásáról.

401
Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet
Forrás: Star Wars

Hét év telt el a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet bemutatója óta, és az évek alatt számos pletykáról olvashattunk, hogy mennyire nehézkes volt a forgatás. A film eredeti rendezője, Gareth Edwards eddig hallgatott, nem beszélt a pletykákról, most azonban végre megszólalt és tiszta vizet öntött a pohárba.

A rendező állítása szerint “nagyon sok pontatlanság van” az elhangzottakkal kapcsolatban. Az antológiafilm forgatásáról már sokan és sokféleképpen spekuláltak, különösen, ami a több hetes újraforgatásokat illeti, és azt, hogy a Lucasfilm 2016 júniusában felkérte Tony Gilroyt, hogy írjon át néhány jelenetet. Azt pletykálták, hogy Gilroy – aki később a Zsivány Egyes előzménysorozatán, az Andoron dolgozott – lényegében a film másik rendezője volt. Hivatalosan a rendezői kreditet Edwards vitte el, de sokan megkérdőjelezik, hogy mit és mennyit köszönhetünk Gilroynak.

A KCRW The Business című műsorának adott új interjújában Edwards legújabb filmje, Az Alkotó mellett kitért a Star Wars-filmjére is, és egyenesen visszautasította azokat az állításokat, hogy Tony Gilroy mentette meg a filmet.

Az a sok dolog, ami az interneten terjed arról, hogy mi történt a filmmel kapcsolatban – annyi pontatlanság van az egészben. Tony bejött, és nagyszerű munkát végzett, az biztos. Semmi kétség, de egy csapatként dolgoztunk az utolsó percig azon a filmen.

Gareth Edwards

Edwards elmondta, hogy a Zsivány Egyes pótforgatása öt hétig tartott, és ő mindvégig ott volt: “A legeslegutolsó dolog, amit a pótforgatáson felvettünk, Darth Vader jelenete a folyosón. Az összes ilyen dolgot én csináltam”.

A pletykák ellenére Edwards hozzátette, hogy még mindig szeretettel tekint vissza a Lucasfilmnél töltött időre.

Ha van, aki lehetőséget kap, hogy Star Wars-filmet készítsen, majd panaszkodni kezd miatta, nem hiszem, hogy sokan együttéreznének az ilyen emberekkel. Én nem szeretnék a helyükben lenni. Egy álom vált valóra. Büszke vagyok a filmre, amin oly sokan dolgoztunk. Ami a színfalak mögött történt, ott is marad, és ez így van rendjén. Hálás akarok lenni a történtekért, és nem akarok negatív dolgokról beszélni.

Gareth Edwards

A viharos pótforgatások ellenére a kritikusok és a rajongók is jól fogadták a filmet, egyesek szerint az egyik legjobb film a Disney irányítása alatt. A film a Star Wars III. rész – A Sith-ek bosszúja és a Star Wars IV. rész – Egy új remény között játszódik, amikor a Lázadók ellopják a Halálcsillag terveit.

Zsivány Egyes
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események