[Gamescom 2019] A Nintendo kiterítette kártyáit

A nagyjából 20 perces előadás az indie játékokra koncentrált.

A nagyjából 20 perces előadás az indie játékokra koncentrált.

Azt már a stream címéből (Nintendo Indie World) lehetett sejteni, hogy mire számíthatunk (nem a legújabb Mariora és Zeldára). Ennek megfelelően egy rakás kisebb játék adta egymásnak a stafétát mintegy 20 percen át, de ez nem jelenti azt, hogy ne lettek volna izgalmas dolgok. Megpróbálunk szemezgetni a legérdekesebbek közül a teljesség igénye nélkül.

Érkezik például a méltán népszerű SuperHot, ráadásul mostantól elérhetővé is vált, nem kell rá külön várni.

Ugyanezt a taktikát választotta Devolver is a Hotline Miamival (mától elérhető), ráadásul a két rész egy csomagban érkezik.

Hiába hagyták slusszpoénnak, az Ori and the Blind Forest érkeztét már millió plusz egy pletyka megjövendölte. Ettől függetlenül a hír (és trailer) örömteli, egyből a Definitive Editiont szállítják szeptember 27-én.

Szuper hangulatosnak és izgalmasnak ígérkezik a The Touryst. Egy pixelgrafikás, ámde igen tetszetős akció kalandról van szó, sokan bizonyára rögtön rá is vágják: úgy néz ki mint a Minecraft. Ami még akár jó hasonlat is lehetne, ha ez mostanában nem lenne inkább sértés. Szóval ez igen szép és az egyszerű alapok ellenére rendkívül megdobják a látványt a jópofa és realisztikus fényeffektek. Novemberre ígérik.

A Youropára is érdeme lesz figyelni, noha maga a játék PC-re már jó egy éve elérhető és körülbelül 10 éve is demózták már (jó munkához idő kell). Az eredmény egy látványos puzzle platformer, ahol alaposan próbára teszik a térérzékünket a különféle perspektíva váltásokkal. Valamikor télen érkezik Switchre.

A Röki már az idei E3-on is mutatta magát, két ex-Guerrilla Cambridge alkalmazott hozta össze a mögötte álló stúdiót és egy nagyon szép kézzel rajzolt, képregényszerű grafikát alkalmaz. Egy kislányt fogunk irányítani a vadregényes téli erdőben, ahol a természet gazdag állatvilágot rejt, de nem csak cuki és barátságos példányok képében. Szintén télre ígérik.

Az Eastward szintén PC-n kezdte meg az életútját, egy aranyos, aprólékosan berendezett poszt apokaliptikus világban kell majd kalandoznunk a JRPG-ket idéző hangulatban és grafikával. A megjelenésre sajnos 2020-ig várnunk kell.

S a végére csak lábjegyzetben: jön még idén nyáron a Gearbox neve által fémjelzett Risk of Rain 2 (klasszikus multiplayer roguelike cucc – PC-n egy ideje már fut), a méltán népszerű Torchlight II. portja (szeptember 3.), valamint a Steamen early accessben már elérhető és a napokban Xbox One-ra is bejelentett Skater XL a gördeszka szerelmeseinek (csak 2020-ban). A teljes stream itt visszanézhető, további finomságokkal:

Total
1
Shares
Previous Article
Pókember: Idegenben

Ha hihetünk a pletykáknak, akkor augusztus végén érkezik a Pókember: Idegenben rendezői vágása

Next Article

[Gamescom 2019] Új sztorielőzetest kapott a Blair Witch

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!