Főoldal Filmek Fontolóra vették, hogy a Mission: Impossible 7. nyitójelenetére digitálisan megfiatalítsák Tom Cruise-t
Filmek

Fontolóra vették, hogy a Mission: Impossible 7. nyitójelenetére digitálisan megfiatalítsák Tom Cruise-t

Nyomós oka volt, amiért végül elvetették, hogy digitálisan fiatalítsák meg Ethan Huntot.

133
Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Forrás: Paramount Pictures

Úgy tűnik, hogy Tom Cruise nem öregszik a filmjeiben, ám a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész rendezője, Christopher McQuarrie elgondolkodott azon, hogy a film nyitójelenetére megfiatalítsák a főszereplőt alakító színészt. A gyakorlatban még nem túl elterjedt, és bár sokan próbálkoztak vele az elmúlt időben, még mindig nagyon gyerekcipőben jár a technológia.

Ezt a folyamatot a legutóbbi Indiana Jones-filmben is láthattuk, ahol a 81 éves Harrison Fordot megfiatalították az egyik jelenet kedvéért. 61 évesen Cruise még messze van ettől a kortól, ám legújabb filmje miatt nála is fontolóra vették, hogy a nyitójelenet lehetne egy visszaemlékezés, ebben pedig egy fiatalabb Tom Cruise-t szeretnének látni. A szóban forgó jelenet több mint 30 évvel ezelőtt játszódott volna.

McQuarrie a GamesRadarnak elmondta, hogy a Mission: Impossible 7. esetében nem így döntött, mert az eljárás következetlen eredményt hozott. Ami még rosszabb, hogy zavarta, hogy Ethan Hunt karakterének egy fiatalabb változatát látta.

Eredetileg volt egy egész jelenet a film elején, amely 1989-ben játszódott volna. Arról beszéltünk, hogy ez egy hideg nyitány legyen, egy flashback a filmben. Megnéztük a megfiatalítást.

Az egyik nagy dolog, amit a kutatás során [a megfiatalítással] kapcsolatban néztem, az volt, hogy folyton azt mondogattam: ‘Fiam, ez a megfiatalítás nagyon jó’ vagy ‘Ez a megfiatalítás nem olyan jó’. Soha nem tapasztaltam azt, hogy ténylegesen követtem volna a történetet, mert annyira elvonta a figyelmemet, hogy egy színész, akit bármennyi ideje ismertem, most hirtelen egy fiatalabb ember képét mutatja.

Christopher McQuarrie

Bár a Mission: Impossible Leszámolás – Első Részben nem alkalmazták a digitális megfiatalítást, McQuarrie nem adja fel, hogy egyszer az egyik filmjében használja a technológiát. A rendező úgy gondolja, hogy remek alkalom volt, hogy megtapasztalja, mivel jár ez, így a jövőben már erre is figyelni fog.

Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Filmek

Tom Cruise magassága miatt bukott meg Jack Reacher filmes karrierje a rendező szerint

A rajongók mellett a rendező szerint is Tom Cruise magassága miatt bukott...

Top Gun: Maverick
Filmek

Tom Cruise is szerepet kaphat Quentin Tarantino utolsó filmjében

Brad Pitt mellett Tom Cruise szerepet kaphat Tarantino utolsó filmjében.

A holnap határa
Filmek

Tom Cruise és Warner Bros. új megállapodása után tényleg elkészülhet A holnap határa 2.

A Warner Bros. vezetői is nagyon akarják A holnap határa folytatását.