Főoldal Játékok Fizetős DLC-t kap és PC-re is érkezik a Final Fantasy XVI
Játékok

Fizetős DLC-t kap és PC-re is érkezik a Final Fantasy XVI

A játék két új fizetős DLC-vel bővül és PC-re is kiadják.

389
Final Fantasy XVI

A Square Enix szeptember 3-án hivatalosan is megerősítette, hogy a Final Fantasy XVI két új külön megvásárolható DLC-vel bővül, illetve PC-re is hamarosan megjelenik. A játék még június 22-én jelent meg PlayStation 5 exkluzívként. Tesztünkben akkor egy nagyon látványos, lebilincselő történettel és jól átgondolt harcrendszerrel felszerelt szoftvernek állapítottuk meg annak ellenére, hogy viszonylag kevés köze volt a széria korábbi részeihez.

A játékból 3 millió példányt adtak el, amely konzol exkluzívként még így is szép eredmény, azonban a kiadó Square Enix elvárásait alulteljesítette. Ám a játékosok kedvelték Clive történetét, így a kiadó még hosszú távon tervezik a szoftverrel. A hírt Naoki Yoshida, a játék producere jelentette be egy rövid videó keretében.

Ahogy korábban említettem, számos véleményt és reakciót láttunk a Final Fantasy XVI játékosok közösségétől. De az egyik dolog, ami különösen erősen érződött, az volt, hogy az emberek többet szeretnének látni Valisthea történetéből, és több időt tölteni a lakóival.

Naoki Yoshida

A két fizetős DLC és a PC-s változat tehát válasz a játékosok visszajelzéseire. Yoshida azt is elmondta, hogy még idén év végéig további részleteket osztanak meg ezekről. Ráadásul az is kiderült, hogy a mai napon élesedik egy ingyenes frissítés a játékhoz, amely új ruhákat, fegyvereket, külcsíneket hoz el.

A bejelentés ellentmond a producer korábbi kijelentéseivel, amikor még azt mondta, hogy nem terveznek semmilyen DLC-t, kiegészítőt a játékhoz. Ez feltehetően az eladási számok miatt változhatott meg a Square Enixnél. Nem ez az egyetlen Final Fantasy, amely a Square Enixnél készül, hiszen 2024 elején érkezik szintén PS5 ekluzívként a Final Fantasy VII Rebirth.

Final Fantasy XVI

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Avengers
Játékok

Hatalmas leárazást kapott a Marvel’s Avengers, mielőtt végleg eltűnik az áruházakból

A Crystal Dynamics Marvel-játéka szeptember végéig fillérekért megvásárolható, aztán örökre eltűnik.

Square Enix
Játékok

A Microsoft felvásárolta volna a Square Enixet is, hogy erősödjön a mobilpiacon

Több játékkiadót és fejlesztőt is megvizsgált a Microsoft mielőtt az Activision Blizzardot...

Final Fantasy XVI
Játéktesztek

Final Fantasy XVI teszt

Tesztünk az idei év első nagy PlayStation 5 exkluzív játékáról.