Főoldal Filmek Filmek és sorozatok, amiket bemutat áprilisban az HBO Max
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat áprilisban az HBO Max

Áprilisban több fesztiváldíjas film és a friss Oscar-díjas Robert Downey Jr. új minisorozata is megérkezik az HBO Maxra.

268
Max

Sorozatok terén végre megérkezik A szimpatizáns (The Sympathizer, 04.15, heti egy epizód)! Viet Thanh Nguyen Pulitzer-díjas regénye alapján készült 7 részes minisorozat főbb szerepeiben Hoa Xuande, Fred Nguyen Khan, az Emmy-díjas Sandra Oh és az Oscar-díjra jelölt Robert Downey Jr. A szimpatizáns egyszerre kém-thriller és kultúrközi szatíra egy félig francia, félig vietnámi kommunista kém hányattatásairól a vietnámi háború végnapjaiban, majd egyesült államokbeli száműzetése alatt.

Szintén ebben a hónapban érkezik a tervek szerint az HBO egyik leghíresebb dokusorozata, Az elátkozott: Robert Durst halálos élete (Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst, 04.22), amelyben végig követhetjük az elkövető tárgyalását és sok izgalmas részletre is fény derül még. True crime rajongóknak kötelező!

Sorozatok, amiket áprilisban bemutat az HBO Max

Továbbá érkezik a felnőtteknek szóló Scooby Doo spin-off, a Velma 2. évada (04.25, a premier napján az összes epizód elérhető), az Itt vagyunk 4. évada (We’re Here, 04.27, epizódok hetente), a Spencer 6. évada (All American, 04.08, epizódok hetente), illetve két latin-amerikai sorozat is, a Szétszakadt ifjúság (Divided Youth / Da Ponta Pra La, 04.04., a premier napján három rész, majd heti két új epizód) illetve a Sierra Madre: Küzdelem az Édenkertben (Sierra Madre: Clash in Paradise / Sierra Madre: Prohibido Pasar, 04.21., a premier napján két rész, majd heti egy új epizód.

Filmek, amiket áprilisban bemutat az HBO Max

Filmek terén elsősorban könyvtár tartalmak érkeznek. Április 1-én érkezik az Oscar-díjra jelölt Willem Dafoe három filmje is, a Lángoló Mississipi (Mississipi Burning), A szakasz (Platoon) és A pokol bajnoka (Triumph of the Spirit). Jön a romantikus vígjátékok két nagy klasszikusa, a Harry és Sally (When Harry Met Sally…, 04.05) és Francia csók (French Kiss, 04.26), illetve a Mamma Mia! és Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (04.26) musical vígjátékok igazi all star közreműködökkel. Jön Bill Murray két filmje is, Az ember, aki túl kevesett tudott című vígjáték (The Man Who Knew Too Little, 04.12) és A holtak nem halnak (The Dead Don’t Die, 04.26) meg című horror, amit ráadásul Jim Jarmusch rendezett és feltűnik még benne Adam Driver, Tilda Swinton és Steve Buscemi is.

Ezenkívül elérhető lesz még a Wanted (04.05) James McAvoyjal és Angelina Jolie-val, a Rachel esküvője (Rachel Getting Married, 04.11) Anne Hathawayjel, a Büntető ököl (Brawl In Cell Block 99, 04.12) Vince Vaughnnal, a Feledés (Oblivion, 04.19) Tom Cruise-zal, a Családi ügy (Family Business, 04.19) Sean Connery-vel és Dustin Hoffmannal és még sok más is.

Aki szereti a véres, mégis humoros horror/thriller filmeket, azoknak ebben a hónapban két ajánlatunk is van. Április 19-én jön a bemutatásakor nagy port kavart Vadászat (The Hunt), amelyben egy “elit” csoport elrabol tizenkét hétköznapi embert, hogy passzióból vadásszanak rájuk. A saját túlélésükért vívott csatában az egyik préda úgy dönt, megfordítja a játékot és rástartol üldözőikre, hogy eljusson titokzatos vezetőjükhöz. A másik pedig a szintén április 19-én érkező Becky bosszúja (Wrath of Becky, 04.19) című horror Lulu Wilson és Sean William Scott főszereplésével. Itt egy dühös lány próbálja visszaszerezni a kutyáját egy csapat fegyvermániás őrülttől…

Végül, de nem utolsó sorban április 26-án érkezik a Seneca: A földrengések kialakulása (Seneca – On the creation of earthquakes) című dráma, amelyben John Malkovich alakítja a híres filozófust. Az ókori Rómában a filozófus Seneca Nero császár tanítója, mentora, tanácsadója gyerekkora óta, nagyban hozzájárult Nero uralkodóvá válásához. Amikor azonban Nero ráun tanácsadójára, öngyilkosságra szólítja fel. Vajon eleget tesz-e a parancsnak?

Forrás: Warner Bros. Discovery Hungary

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Max
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat júniusban a Max

Júniusban ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük az HBO Max-on.

Sárkányok háza S2
Sorozatkritikák

Sárkányok háza 2. évad 1-4. rész kritika

Folytatódik a fekete és zöld házak konfliktusa.

The Last of Us
Sorozatok

Rövidebb lesz a The Last of Us második évada

Craig Mazin meg is indokolta döntésüket.