Fenyegetés és feltörés áldozata lett a CD Projekt RED

A cég belső szervereiről bizonyos kényes információkat szereztek meg illetéktelen emberek.

Szegény embert még az ág is húzza, szokták mondani és most ebben a helyzetben vannak a lengyel srácok. Hatalmas elégedetlenséget és közharagot vívott ki a Cyberpunk 2077-tel, hiszen az amúgy zseniális alkotás a legtöbb gépen nagyon-nagyon rosszul fut és nem igazán történtek érdemleges változások a megjelenés óta. Hazugságot hazugság hátára épített a menedzsment, így nem is lehet csoda az az utálat, ami őket érte.

Most azonban nagyon túllőttek a célon bizonyos emberek, ugyanis feltörték a fejlesztőbrigád belső szervereit és megszerezték a Cyberpunk 2077, a The Witcher 3, a Gwent és a The Witcher 3 next-gen verziójának a forráskódjait. Rengeteg egyéb dokumentum is hozzájuk került, továbbá lekódoltak egy pár belső szervert is, bár ettől nem várnak csodát mert tudják, hogy a cég biztonsági mentésekből vissza tudja azokat állítani.

Az üzenet továbbá fenyegetéseket tartalmazott azzal kapcsolatosan, hogy ha 48 órán belül nem sikerül megállapodásra jutniuk, akkor a játékok forráskódját eladják és a megszerzett dokumentumokat eljuttatják egy újságíró kapcsolatukhoz, aki a felszínre fogja hozni azokat és az emberek meglátják miket is tettek.

A fejlesztőbrigád azóta kiadott egy közleményt, amiben jelezték nem fognak tárgyalni a fenyegetőkkel és semmiféle alkudozásokba nem állnak bele. Tudomásuk szerint a játékosokra nézve semmilyen személyes adat nem jutott ki, hiszen nem is ez volt a cél. Felvették a kapcsolatot a hatóságokkal és a végére fognak járni a dolognak. Ez a „bosszú” igazán nem illik a játékos körökbe és nagyon elvétette az arányosságot.

Total
1
Shares
Previous Article

A Konami tagadja a Silent Hill-es vádakat

Next Article

Felpörög a Majmok Bolygója biznisz?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!