Wide Screen
Image default
Játékok

Felvásárolhatja a Sony a GTA és a Red Dead kiadóját?

A 2K Games és vele együtt a Rockstar már eddig is jó viszonyt ápolt a japánokkal, most még szorosabbra fűzhetik a szálakat.

A 2K Games és vele együtt a Rockstar már eddig is jó viszonyt ápolt a japánokkal, most még szorosabbra fűzhetik a szálakat.

Felröppent egy olyan pletyka, miszerint a sikerkonzol playstation gyártója bekebelezné a Take-Two Interactive Software-t és vele együtt a Rockstar Games-t is. A MarketWatch jelentése szerint a két óriás előrehaladott tárgyalásokban van már az üggyel kapcsolatban. Ugyan nem egy mezei fórumozók, azért illik ezt kellő szkeptikussággal kezelni, hiszen rengeteg pénzbe kerülne ez az üzlet a Sonynak, és az sem biztos, hogy valóban szükségük van a kiadóra. Viszont, ha olyan játékoktól vághatják el az Xbox-ot és a PC-t mint a Red Dead Redemption, a GTA, a Mafia, a BioShock vagy akár az egész NBA 2K széria… Következő generációra hatalmas versenyelőnyt jelentene a japánok számára. Olcsó semmiképpen nem lesz, hiszen 2008-ban az EA vágyott rá 2 milliárd dollárért, de Strauss Zelnick visszautasította az üzletet.

A japánok nyilván nyélbe szeretnék ütni az üzletet, hiszen akkor valószínűleg utcahosszal nyernék a következő generációt is. Érdekes lesz az elkövetkező licitháború a két tech óriás között a kiadókról. 

Még több a témában...

Jövő héten bemutatkoznak a PlayStation 5 játékai

Sinka Tamás

Megérkezett a WRATH: Aeon of Ruin legújabb frissítése és bemutatkozott a Founder’s Edition Big Box kiadása

Fonyódi Dávid

JÁTÉKTESZT: Mafia II: Definitive Edition

Sinka Tamás

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat