Felvásárolhatja a Sony a GTA és a Red Dead kiadóját?

A 2K Games és vele együtt a Rockstar már eddig is jó viszonyt ápolt a japánokkal, most még szorosabbra fűzhetik a szálakat.

A 2K Games és vele együtt a Rockstar már eddig is jó viszonyt ápolt a japánokkal, most még szorosabbra fűzhetik a szálakat.

Felröppent egy olyan pletyka, miszerint a sikerkonzol playstation gyártója bekebelezné a Take-Two Interactive Software-t és vele együtt a Rockstar Games-t is. A MarketWatch jelentése szerint a két óriás előrehaladott tárgyalásokban van már az üggyel kapcsolatban. Ugyan nem egy mezei fórumozók, azért illik ezt kellő szkeptikussággal kezelni, hiszen rengeteg pénzbe kerülne ez az üzlet a Sonynak, és az sem biztos, hogy valóban szükségük van a kiadóra. Viszont, ha olyan játékoktól vághatják el az Xbox-ot és a PC-t mint a Red Dead Redemption, a GTA, a Mafia, a BioShock vagy akár az egész NBA 2K széria… Következő generációra hatalmas versenyelőnyt jelentene a japánok számára. Olcsó semmiképpen nem lesz, hiszen 2008-ban az EA vágyott rá 2 milliárd dollárért, de Strauss Zelnick visszautasította az üzletet.

A japánok nyilván nyélbe szeretnék ütni az üzletet, hiszen akkor valószínűleg utcahosszal nyernék a következő generációt is. Érdekes lesz az elkövetkező licitháború a két tech óriás között a kiadókról. 

Total
1
Shares
Previous Article

Érkezik a Halo: The Master Chief Collection és a Reach PC-re!

Next Article

KRITIKA: Családi bunyó

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!