Főoldal Előzetesek Félelmetes lett az Alien: Covenant első előzetese!
ElőzetesekBREAKING

Félelmetes lett az Alien: Covenant első előzetese!

Rettegés, félelem, sikolyok és sötétség jellemzi az új Alien-filmet, az Alien: Covenant-ot.

878

Rettegés, félelem, sikolyok és sötétség jellemzi az új Alien-filmet, az Alien: Covenant-ot.

Valahol mindig is tudtuk, hogy Ridley Scott a horrorfilmek netovábbja, ő ebben a kategóriában a legjobb, s talán éppen azért, mert ő alkotta meg a kategória egyik legkiemelkedőbb, legjobb alkotását, az Alien franchise-t még 1979-ben.

2012-ben bemutatott Prometheus nem hozott akkora sikereket, mint elsőre sokan várták, de nem is volt egy horrorfilm. A rajongók – köztük mi is – rendkívül ki voltunk már éhezve egy igazán jó horror sci-fire, olyanra mint a Nyolcadik utas: a Halál, ahol úrrá volt rajtunk a félelem, kiszámíthatatlan dolgok történtek. Nos, nagyon sokat várunk az Alien: Covenant-tól, de megéri, mert az első előzetes már rávert az elmúlt 20 év Alien-filmjeire, és ez még csak a kezdet, mert most landolt a csapat.

A nem hivatalos szinopszis szerint a film története a következő lesz:

Ezek az Idegenek a helyi ökoszisztéma eredményei, a gyorsító és fekete anyagból születtek. Idővel a gubók növekedni kezdenek a fákon, a talajon, és mikor megzavarják őket kilökik spórájukat a levegőbe. Ezek a spórák rettentő veszélyesek, mert orron és fülön át bejutva fertőznek, így kerülnek majd a Covenant legénység szervezetébe, és megfertőzi őket. A spórák hasban növekedésnek indulnak, így fejlődik ki a Neomorph a gazdatestben – valami hasonló lesz, mint amit William Gibson vázlataiban láthattunk az Alien 3-nál. Az egyik lény a fertőzött gazdatest hátán fog kitörni, míg a többi Neomorph az emberek torkán át kitörve kezdi meg vérengzését. A születésük előtt két kis tüske fog megjelenni az idegenek hátán, amiket arra használ majd, hogy áttörje az embriózsákot, mint ahogy a Deacon-t láttuk a Prometheus-ban. A Neomorph hasonlítani fog néhány korábbi idegen rajzhoz, amit még a Prometheus koncepciója előtt készítettek: fehéres színezet, hegyes fej és két tüske a hátán – erről képet a cikk tetején láthattok. Születésük után a Neomorph-ok négykézláb közlekednek majd, hasonlóan Bambi-burster-hez, ahhoz a lényhez, amit az Alien 3-ban láttunk. Amikor elég érettek és nagyok lesznek, hátsó lábaikat fogják mozgásra használni. Agyarszerű fogakkal és állati viselkedésekkel lehet legjobban jellemezni ezeket a teremtményeket. Ellentétben a korábbi Prometheus-os koncepciókkal, a Neomorph-oknak farkuk is lesz – akárcsak a többi Alien filmben. Ezen kívül a felnőtt, kifejlett egyedek kifejlesztettek egy áttetsző megjelenést is, amit már korábban is pletykáltak róluk.

A folytatásban visszatér Michael Fassbender karaktere, David a szintetikus asztronauta, aki túlélte az első részt, s aki a folytatásban új telepesekkel találkozik majd a távoli paradicsomnak hitt planétán, akiket Katherine Waterston, Danny McBride, Demián Bichir, Billy Crudup, Amy Seimetz, Jussie Smollett, Carmen Ejogo, és Callie Hernandez fog majd játszani a filmben. A bemutatott képsorokból az is kiderült, hogy a Covenant hajó legénysége egy csapat telepes, és nagyrészt párként tették lábukat a fedélzetre. A reakciókból az is kiderült, hogy a legénység több tucat Neomorph idegent fog kapni – így hívják az új idegen lényeket, pontosabban a Xenomorph-ok elődeit.

Eredetileg 2017. augusztus 4-én mutatták volna be az Alien: Covenant filmet, azonban Ridley Scott rendező olyan őrült tempóban halad a film vágásával, hogy a stúdió kénytelen volt előbbre hozni a premiert, és 2017. május 19-re tenni. Hamarosan retteghetünk az új idegenektől, mert a források szerint nagyon közel van az Alien: Covenant első trailere.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Aliens vs. Avengers
Másvilág

A Marvel összeereszti a Bosszúállókat a Xenomorphokkal a képregényekben

Már nagyon várták a rajongók, hogy a Bosszúállók és a Xenomorph összecsapjon.